han Zo Slovenska

Užívame si TROPICKÝ deň, teploty atakujú 35 stupňov, ale pozor: PRIPRAVTE sa na BÚRKY!

Dnešný deň (sobota 26.8.) sa na území celého Slovenska očakáva extrémne horúce počasie. Ale pozor! Západne od našich hraníc sa začínajú formovať búrky, ktoré dorazia aj ku nám.

Ilustračný obrázok k článku Užívame si TROPICKÝ deň, teploty atakujú 35 stupňov, ale pozor: PRIPRAVTE sa na BÚRKY!
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

„V týchto chvíľach sa pred bránami Slovenska začínajú tvoriť prvé búrky. Nad Rakúskom a nad Moravou sa formuje výrazná vlna búrok, ktorá by mala zasiahnuť severozápadné okresy Slovenska. Ďalšia vlna hrozí na našom území vo večerných hodinách,“ informuje portál o počasí imeteo.sk.

Kde bude pršať?

Posledná augustová sobota sa na celom území Slovenska vyznačuje vysokými teplotami, ba až extrémnou horúčavou. Na juhu krajiny očakávajú pokorenie 35 stupňovej hranice! Lenže, na niektorých miestach sa treba mať na pozore. „V týchto chvíľach sa začali prvé búrky tvoriť nad oblasťou severného Rakúska a nad Moravou. Vlna búrok sa tiahne až po Olomouc,“ upozorňujú odborníci na počasie.

„Aktuálne tieto búrky prinášajú predovšetkým prívalové zrážky a silnejšie nárazy vetra. V priebehu nadchádzajúcich hodín sa nebezpečným stane nárazový vietor. Búrková línia čerpá z dostatku energie a v nadchádzajúcich hodinách sa bude presúvať cez Moravu smerom k severovýchodu,“ dodali na imeteo.sk.

Meteorológovia očakávajú, že už popoludní môžu spomínané búrky udrieť aj na našom území. „Búrky hrozia najmä na Považí a v Žilinskom kraji. Počas popoludnia je riziko aj na východe Slovenska,“ upresnili.

Hlavne v noci

Najsilnejšie vlna búrok by mala ukázať svoju silu v noci zo soboty na nedeľu. „Opäť, podobne ako v uplynulých dňoch sa búrky začnú tvoriť nad Alpami a nad Nemeckom. Sformovaný búrkový systém bude počas večera postupovať nad Rakúsko a nad Česko. Ešte pred polnocou sa búrkový systém doženie od západu aj nad naše územie,“ priblížili na imeteo.sk.

Tieto nočnú búrky by tak mali zasiahnuť najmä Záhorie a celý severozápad krajiny.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM