Aktualizované Anton Hrachovský Zo zahraničia

Množstvo ranených a jeden mŕtvy v Turecku: Lietadlo zišlo z pristávacej dráhy a rozpadlo sa, VIDEO

K vážnej udalosti došlo v Turecku. Na letisku v Intanbule zišlo lietadlo z dráhy a rozpadlo sa na dve časti.

Ilustračný obrázok k článku Množstvo ranených a jeden mŕtvy v Turecku: Lietadlo zišlo z pristávacej dráhy a rozpadlo sa, VIDEO
Zdroj: TASR

Až 157 osôb nuselo byť hospitalizovaných a jedna zahynula pri nehode lietadla, ktoré v stredu (5.2.) na letisku Sabihy Gökčenovej v tureckom Istanbule zišlo z pristávacej dráhy a rozlomilo sa. S odvolaním sa na vyhlásenie tureckého ministra zdravotníctva Fahrettina Kocu o tom informovala agentúra DPA.

Koca ďalej uviedol, že tri osoby museli podstúpiť operáciu a dve sa nachádzajú na jednotke intenzívnej starostlivosti – avšak sú mimo ohrozenia života.

Portál USA Today s odvolaním sa na správy tureckej spravodajskej stanice NTV informoval o tom, že ťažké zranenia utrpeli obaja piloti lietadla.

Z rozhovoru medzi pilotmi a dispečingom letiska podľa NTV ďalej vyplýva, že piloti boli upozornení na skutočnosť, že predchádzajúci let nahlásil silný zadný vietor.

Na záberoch, ktoré zverejnili médiá, je vidieť vážne poškodenie trupu a požiar vo vnútri stroja, ako aj prebiehajúcu evakuáciu pasažierov.

Lietadlo spoločnosti Pegasus priletelo podľa televízie NTV z tureckého mesta Izmir.

Desiatky zranených, žiadni Slováci

Zranenia neutrpeli žiadni Slováci. Uviedol to riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Juraj Tomaga.

„Z informácií, ktoré máme k dispozícii, nevyplýva, že by medzi zranenými mali byť občania Slovenskej republiky. Sme však v kontakte s tureckými úradmi,“ uviedol Tomaga.

Nehoda si nevyžiadala obete na životoch. S odvolaním sa na vyhlásenie tureckého ministra dopravy a infraštruktúry Mehmeta Cahita Turhana o tom informovala agentúra DPA.

Podľa slov ministra utrpelo niekoľko ľudí zranenia, pričom došlo k požiaru jedného z motorov, ktorý medzitým uhasili.

Stroj tureckej nízkorozpočtovej leteckej spoločnosti Pegasus Airlines priletel podľa televízie NTV z tureckého mesta Izmir. Na palube sa podľa DPA v čase nehody nachádzalo 177 pasažierov a šesť členov posádky.

Podľa štátnej televízie TRT bolo letisko v súvislosti s nehodou uzavreté. Rezort dopravy a infraštruktúry uviedol, že príčinou nehody bolo „tvrdé pristátie“. V čase havárie v oblasti fúkal silný vietor a pršalo.

K danej nehode došlo necelý mesiac po tom, ako 7. januára zišlo pre zlé počasie z pristávacej dráhy na tom istom letisku iné lietadlo spoločnosti Pegasus Airlines. Nešťastie si vtedy nevyžiadalo žiadne obete na životoch ani zranených.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM