Regióny Rôzne

Turistom sa v Bratislave žije. Za ubytovanie zaplatia oveľa menej ako inde vo svete

Vyplýva to zo štúdie Accomodation Price Index 2017, podľa ktorej patrí Bratislava medzi cenovo najdostupnejšie mestá na svete, čo sa týka turistického ubytovania.

Ilustračný obrázok k článku Turistom sa v Bratislave žije. Za ubytovanie zaplatia oveľa menej ako inde vo svete
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava je vyhľadávanou destináciou zahraničných návštevníkov. Len za minulý rok ju navštívilo viac ako 1,2 milióna turistov z celého sveta. Okrem histórie, kultúry a krásnej prírody ich do hlavného mesta zrejme priťahuje aj čosi iné – lacné ubytovanie.

Bratislava na 140. mieste

Pokiaľ ide o ceny turistického ubytovania, obsadila Bratislava, podľa porovnávacej štúdie Accomodation Price Index 2017, 140. miesto zo 157 posudzovaných lokalít v rámci celého sveta. Na prvom mieste skončilo najdrahšie Monte Carlo.

„Cieľom štúdie bolo ponúknuť turistom dôkladný prehľad o tom, ktoré mestá alebo regióny môžu najlepšie vyhovovať ich rozpočtu,“ uvádza štúdia, ktorá zahŕňala hotely všetkých kategórií, hostely či kempy.

Podľa získaných údajov zaplatí turista v Bratislave za noc v hosteli priemerne 17 eur, v jednohviezdič­kovom hoteli 91 eur, v dvojhviezdičkovom 105, trojhviezdičkovom 139, v štvorhviezdič­kovom 197 a päťhviezdičkovom 365 eur.

Drahšie je v Budapešti, Prahe aj vo Viedni

Výsledky štúdie ukázali, že z okolitých miest je najdrahšie v Budapešti, ktorá obsadila 43. miesto, Viedeň skončila na 65. mieste a drahšie je aj v Prahe, ktorej patrí 125. miesto.

Ak hľadáte destináciu, ktorá je z hľadiska cien ubytovania pre turistov najvýhodnejšia, mali by ste navštíviť Kuala Lumpur, Sofiu, Belehrad, Anlalyu alebo Skopje.

Štúdia využívala údaje Svetovej organizácie cestovného ruchu. Skúmala ceny pobytu počas troch nocí v hotelovej izbe pre dvoch ľudí v rámci obdobia uplynulých 12 mesiacov, pričom brala do úvahy celkovú cenu za noc.

Ilustračný obrázok

Mapy pre turistov s popisom
6
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM