Lucia Lauková Správy Regióny

Turistu zradilo zdravie: S podozrením na mozgovú príhodu ho previezli do nemocnice

Mužovi prišlo nevoľno počas turistiky v Tatrách. Pre podozrenie na náhlu mozgovú cievnu príhodu bol transportovaný do najbližšej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Turistu zradilo zdravie: S podozrením na mozgovú príhodu ho previezli do nemocnice
Zdroj: TASR

Na Holom vrchu v Západných Tatrách v sobotu napoludnie pociťoval nevoľnosť 63-ročný slovenský turista. Mužovi s možnou cievnou mozgovou príhodou pomáhali leteckí i horskí záchranári.

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zobrala na palubu v Žiarskej doline jedného záchrana Horskej záchrannej služby (HZS) a smerovali k postihnutému. Pre poveternostné podmienky a hustú oblačnosť boli záchranár a lekár vysadení pod Holým vrchom, odkiaľ pokračovali pozemne. Z doliny vyrazili na pomoc ďalší štyria záchranári HZS.

„Mužovi poskytli záchranári neodkladnú lekársku starostlivosť a následne bol pomocou nosidiel a terénneho vozidla transportovaný do doliny, kde bol preložený na palubu vrtuľníka a pre podozrenie na náhlu mozgovú cievnu príhodu transportovaný do najbližšej nemocnice na ďalšie vyšetrenia,“ informovala HZS na svojej webovej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM