Rastislav Búgel Rôzne

Tvorcovia AeroMobilu sa nevzdávajú: Testovanie bude po výmene poškodených častí pokračovať!

Ani nehoda, hoc so šťastným koncom, ich neodradila od ďalších pokusov a testovania. Reč je o tvorcoch revolučného vozidla budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Tvorcovia AeroMobilu sa nevzdávajú: Testovanie bude po výmene poškodených častí pokračovať!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 8.mája bolo na nitrianskom letisku v Janíkovciach poriadne rušno. Testovací let AeroMobilu 3.0 sa zmenil na drámu. Tento dopravný prostriedok, o ktorý mali záujem všetky svetové médiá, sa začal rútiť k zemi. Podľa svedkov udalosti sa malo lietajúce auto dostať do vývrtky. „Po 18:00 počas plánovaného testovacieho letu lietajúceho auta AeroMobil pilot približne vo výške 300 metrov aktivoval bezpečnostný padák a AeroMobil pristál v lokalite letiska Nitra,“ informuje spoločnosť AeroMobil s.r.o. .

Čiastočné poškodenie prototypu

Po páde do priestorov letiskovej plochy v Janíkovciach vyšiel pilot Štefan Klein po vlastných nohách. Do nemocnice bol prevezený na pozorovania, ktoré však žiadne vážnejšie zranenia neobjavili. „Prototyp AeroMobil 3.0 je len čiastočne poškodený, čím sa potvrdila účinnosť integrovaného bezpečnostného zariadenia – padáku, na ktorom bezpečne pristál celý AeroMobil vrátane pilota,“ informuje spoločnosť AeroMobil s.r.o. .

Poznatky využijú

Ako informovala spoločnosť na webovej stránke projektu, získané poznatky budú použité pri ďalších prácach na zlepšovaní prototypu. Ako si môžete pozrieť na priložených fotografiách, AeroMobil mal po páde poškodené krídlo a prednú časť.

„Testovanie prototypu 3.0 a ďalší vývoj bude pokračovať po výmene poškodených častí,“ informuje stránka projektu.

Ako ďalej tvorcovia lietajúceho auta uvádzajú, v procese vývoja nových vozidiel, hlavne vo fáze prototypu, sú nečakané situácie prirodzenou súčasťou testovacieho procesu. Je to obdobie, ktoré pomáha zdokonaľovať dizajn. „Je nutné testovať prototyp všetkými možnými spôsobmi pre zistenie limitov a následne ich zlepšovať,“ informuje AeroMobil s.r.o. .Ako ďalej tvorcovia potvrdili, letové záznamy im pomôžu učiť sa a zlepšiť prototyp pred ďalšími letovými skúškami.

Čítajte tiež:

FOTO: Futuristický aeromobil mal nehodu, zrútil sa na letisku v Janíkovciach!

Testovací let sa zmenil na drámu: TOTO je stanovisko firmy k havárii AeroMobilu

Aeromobil mal nehodu
8
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM