Technológie

Twitter dosiahol v 1. kvartáli opäť zisk: Druhý vo svojej histórii

Americká sociálna sieť Twitter oznámila, že v 1. štvrťroku dosiahla opäť zisk, ktorý bol väčší, ako jej predpovedala Wall Street. Je to jej druhý ziskový kvartál v histórii.

Ilustračný obrázok k článku Twitter dosiahol v 1. kvartáli opäť zisk: Druhý vo svojej histórii
Zdroj: TASR

Aj tržby spoločnosti, prírastok nových užívateľov a príjmy z reklamy prekonali očakávania expertov.

Cieľom Twitteru je rozširovať svoju užívateľskú základňu, príjmy z reklamy a expandovať za hranice USA.

Twitter dosiahol za tri mesiace do konca marca 2018 čistý zisk 61 miliónov USD (49,95 milióna eur), čo predstavuje 8 centov na akciu. Vlani v rovnakom období pritom vykázal stratu vo výške 61,6 milióna USD alebo 9 centov na akciu.

Po očistení od jednorazových položiek mala spoločnosť v 1. kvartáli zisk 16 centov na akciu, zatiaľ čo analytici jej predpovedali zisk 12 cent ov/akcia.

Celkové tržby Twitteru vzrástli na 664,9 milióna USD z 525,35 milióna USD pred rokom, čo je lepší výsledok ako tržby 607,6 milióna USD, s ktorými počítali analytici. Príjmy z reklám pritom dosiahli 575 miliónov USD a tiež prekonali odhady Wall Street na úrovni 523,1 milióna USD.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Spoločnosť uviedla, že zmena daňového systému v USA jej priniesla v uplynulom kvartáli daňovú výhodu vo výške 21 miliónov USD.

Počet ľudí, ktorí každý mesiac využívajú Twitter, v 1. kvartáli vzrástol o 3 % na 336 miliónov. Investori pozorne sledujú tento počet ako ukazovateľ budúceho potenciálu príjmov z reklám.

Twitter zároveň uviedol, že v 1. kvartáli 2018 v porovnaní so 4. štvrťrokom 2017 mu pribudlo 5 miliónov užívateľov mimo USA a 1 milión na domácom trhu.

Sociálna sieť, ktorá v 4. štvrťroku minulého roka dosiahla svoj prvý zisk v histórii, dnes zopakovala, že tentoraz očakáva zisk už za celý rok 2018.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM