Zo Slovenska

Učenie a zábava v jednom: Vo dvore humenskej škôlky vyrástlo parádne dopravné ihrisko!

V areáli MŠ Družstevná v Humennom bolo slávnostne otvorené detské dopravné ihrisko. Cieľom je okrem iného podnietiť záujem detí o dopravnú výchovu.

Ilustračný obrázok k článku Učenie a zábava v jednom: Vo dvore humenskej škôlky vyrástlo parádne dopravné ihrisko!
Zdroj: MsÚ Humenné

V stredu 13. decembra slávnostne otvorili detské dopravné ihrisko v areáli MŠ Družstevná. Ihrisko vzniklo v rámci projektu „Na ceste si dávaj pozor, cesta nie je park“ prostredníctvom Nadácie Volkswagen Slovakia a grantového programu Bezpečne na cestách. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Cieľom projektu je prepojenie pravidelných aktivít dopravnej výchovy so základmi poskytnutia prvej pomoci. Rôznymi sprievodnými vzdelávacími aktivitami sa tak podnieti záujem detí o dopravnú výchovu, v rámci ktorej si škôlkari môžu overiť svoje schopnosti a zručnosti v poskytovaní prvej pomoci, či z pravidiel a bezpečnosti cestnej premávky. Samozrejme nápomocní sú im v rôznych dopravných situáciách nielen rodičia, ale aj kamaráti a hlavne policajti,“ uviedla M. Dochánová s tým, že inak tomu nebolo ani pri slávnostnom otvorení, kde si deti hneď vyskúšali, ako to vyzerá počas cestnej premávky.

Doplnila, že projekt detského dopravného ihriska bol zrealizovaný v celkovej hodnote 3 294 eur, z toho prispela humenská samospráva 564 eurami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM