Lucia Koscelníková Regióny

Udalosti z Bardejova a okolia

Spokojný tajomník Ondruš v Bardejove kontroloval. Dodávkový zlodej vystrájal. Študenti darujú krv. Raslavičan dostane cenu Prešovského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Udalosti z Bardejova a okolia
Zdroj: pixabay.com

Spokojný tajomník Ondruš

BARDEJOV. V piatok 13. októbra navštívil Bardejov Branislav Ondruš, štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Dôvodom návštevy bolo skontrolovať prebiehajúce práce v zariadení pre seniorov Čergov na Wolkerovej ulici. Štát poskytol dotáciu vo výške 25-tisíc eur na vybudovanie bezbariérovho prístupu, a to zdvíhacej plošiny pre imobilných klientov. Tajomník netajil nadšenie a pozrel si aj prebiehajúcu výstavbu novej cesty na Moliterke.

Tragédia opatrovateliek

PRIEVIDZA/BAR­DEJOV. V sobotu 14. októbra zasiahla celé Slovensko tragická udalosť. Na ceste medzi obcami Horné Vestenice a Nitrianské Sučany došlo k čelnej zrážke mikrobusu s kamiónom. O život prišiel vodič mikrobusu a sedem opatrovateliek, ktoré pracovali v Rakúsku a cestovali domov. Bola medzi nimi aj 47-ročná Alena Pillárová z Bardejova.

Dodávkový zlodej

BARDEJOV. Zo soboty na nedeľu sa doposiaľ neznámy páchateľ snažil vykradnúť päť dodávok, ktoré boli zaparkované na odstavnej ploche pri Mestskej tržnici na ulici Komenského. „Na štyroch dodávkach poškodil zámky dverí, ale otvoriť sa mu ich nepodarilo. Na piatej sa mu podarilo otvoriť bočné dvere a ukradol z nej rôzne cukrovinky, drogistický tovar a finančnú hotovosť. Škody spôsobené poškodením boli predbežne vyčíslené na 140 eur a krádežou na 1010 eur,” informoval Daniel Džobanik, prešovský krajský policajný hovorca. Bardejovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za zločin krádeže.

Uctili si staršieho

BARDEJOV. V nedeľu 15. októbra sa v Športovej hale Mier uskutočnil koncert pri príležitosti mesiaca úcty k starším organizovaný Mestom Bardejov. Zástupcovia Jednoty dôchodcov Slovenska odovzdali ocenie predsedovi Prešovského samosprávneho kraja Petrovi Chudíkovi. Účinkoval detský folklórny súbor Vienok, folklórny súbor Čerhovčan, bieloruský národný zbor Vesnjanka a Katka Koščová.

Študenti darujú krv

BARDEJOV. V pondelok 16. októbra odštartovala tohtoročná kampaň – Študenská kvapka krvi. Cieľom je rozšíriť počet dobrovoľných darcov krvi a získať aj nových prvodarcov. Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou a hematologicko-transfúznymi oddeleniami. Akcia potrvá do 17. novembra.

„Raslavičan dostane cenu Prešovského samosprávneho kraja.“

150-tisíc na križovatku

BARDEJOV. V pondelok 16. októbra schválili poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom rokovaní peniaze na takzvané združené investície. Pre Bardejov schválili dotáciu na križovatku pri Hypernove. Financie vo výške 150-tisíc boli vyčlenené na rekonštrukciu frekventovanej križovatky ulíc Štefánikova, Mlynská a T. Ševčenku. Predpokladané dokončenie križovatky je stanovené na jún 2018, jej celková cena bude 890-tisíc eur.

Raslavičan dostane cenu kraja

RASLAVICE/BAR­DEJOV. V pondelok 16. októbra sa poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozhodli komu udelia tento rok Ceny PSK. Ocenená bude aj folklórna skupina Raslavičan z Raslavíc, a to za mimoriadne úspechy v súťaži Zem spieva a za dlhoročnú úspešnú prezentáciu folklóru. Raslavičan tento rok oslávil 85. výročie založenia a v súčasnosi má päťdesiat členov. Súbor má tri zložky, hudobnú, tanečnú a spevácku.

Havaroval 17-ročný motorkár

BARDEJOV. V utorok 17. októbra došlo k vážnej dopravnej nehode na trase Kľušovská Zábava – Šiba. 17-ročný vodič z Hertníka so svojím motocyklom pri predchádzaní osobného auta čelne narazil do ľavej strany pred sebou idúceho osobného auta. Okrem záchranárov a požiarnikov bol na miesto privolaný aj vrtuľník, ten však kvôli hmlistému počasiu nemohol pristáť.

Motocyklista pri nehode utrpel úraz oka, hlavy a zlomeninu nohy s dobou liečenia minimálne štrnásť dní. Bol prevezený do prešovskej nemocnice. Alkohol zistený nebol. Škoda bola vyčíslená na 5-tisíc eur.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM