Správy Regióny

Uhynula posledná labutienka Tatka Labutiaka. Pipo sa pravdepodobne otrávil jedlom

Po tom, ako v júli uhynula mladá Luna, tatko s Pipom boli prevezení do karantény a po zotavení boli umiestnení na nové jazero. Dospelosti sa tu ale Pipo nedožil.

Ilustračný obrázok k článku Uhynula posledná labutienka Tatka Labutiaka. Pipo sa pravdepodobne otrávil jedlom
39
Galéria
Zdroj: Štrkovecké jazero FB

Príbeh Tatka Labutiaka sledovala mesiace celá Bratislava. Žiaľ, napriek snahe mnohých dobrých ľudí, sa tento príbeh šťastne neskončil. Včera uhynul aj mladý Pipo.

Smutná správa

Po tom, ako v júli tohto roku uhynula mladá Luna, tatko s Pipom boli prevezení do karantény. Po zotavení boli umiestnení na nové jazero, kde sa k nim pridala jedna z mladých labutienok. Vyzeralo to tak, že Pipo sa v novom domove dožije dospelosti a v budúcnosti snáď založí vlastnú rodinku.

Žiaľ, včera informovala na sociálnej sieti pani Janka, ktorá sa o labutiu rodinku mesiace starala, o veľmi smutnej správe. Pipo a mladá labutienka uhynuli. „Bolí to veľmi. Vždy, keď som už mala nádej, prišla najťažšia rana. Všetci sú už s maminkou,“ napísala v skupine Štrkovecké jazero, kde pravidelne informovala o živote labutej rodinky.

Otrava z jedla

„Včera večer volal porybný, že mladé labute sú na vode pri brehu, krídla zvesené do vody a nie sú OK. Bol som ich zobrať. Pipo bol na tom veľmi zle, už sa nedožil liečenia. Druhá labuť dostala infúziu, aj sa zdalo, že je na tom lepšie, no o druhej v noci uhynula. Teraz som vybavoval vyšetrenie na Štátnom veterinárnom ústave, skúsime zistiť príčinu smrti. Osobne by som to tipol na otravu z jedla, možno ich niekto kŕmil niečím nevhodným. Je tam asi 40 iných labutí a tie sú v poriadku, to by vylučovalo problém s vodou, napr. botulizmus,“ informoval Janku pán Jurečka.

„Porybný si nevšimol nič nezvyčajné. No možno sa tam nejakí návštevníci zastavili cez víkend a dali labutiam čo mali pri sebe, čo je zvyčajne čerstvé pečivo. Ale je to len špekulácia. Neviem ešte čo gunár. Včera som tam na vode videl dospelú labuť, ale bol večer, málo svetla, neviem či to bol on. Ešte zistím. Mrzí ma to, nemalo to skončiť takto zle,“ dodal pán Jurečka.

Tatko Labutiak z ružinovského Štrkovca
39
Galéria
Zdroj: Štrkovecké jazero FB

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM