Hokej

Ukáž, či na to máš! Hokejový zväz hľadá možno práve TEBA, spustil nábor rozhodcov

Hovorí sa, že Slovensko je krajina plná rozhodcov a trénerov. Dosť bolo mudrovania pred televízorom! SZĽH hľadá nových arbitrov.

Ilustračný obrázok k článku Ukáž, či na to máš! Hokejový zväz hľadá možno práve TEBA, spustil nábor rozhodcov
8
Galéria

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) spustil nábor nových rozhodcov. Odštartoval kampaň, ktorá nesie jasné posolstvo „Nesúď. Rozhoduj.“

„Reaguje tak nielen na potrebu rozšíriť základňu arbitrov, ale aj na negatívne postoje odbornej a laickej verejnosti k verdiktom rozhodcov v súťažných zápasoch mládeže aj seniorov,“ prezradil zväz na sociálnej sieti.

Hokejisti aj nadšenci

Koho hľadajú? Podľa informácií zverejnených na webe SZĽH sa môžu prihlásiť bývalí či aktívni hokejisti, ktorí majú viac ako 16 rokov. Ponuka je vhodná aj pre hokejových nadšencov. Skrátka, hľadajú človeka, „ktorý chce byť súčasťou hokejovej rodiny ako rozhodca, ktorý chce obliekať pruhovaný dres a jedného dňa rozhodovať možno aj finále extraligy, Ligy majstrov či zápas majstrovstiev sveta.“

Záujemca by sa mal vedieť korčuľovať a ovládať základné pravidlá ľadového hokeja. Chýbať by mu nemala ani vôľa stať sa úspešným rozhodcom.

Po boku hviezd

„To, že sa niekto nepresadil ako hokejista, ešte neznamená, že jedného dňa nemôže korčuľovať na ľade s tými najväčšími hviezdami. Mnohí naši kolegovia ako Vladimír Baluška alebo Peter Jonák neboli úspešní hokejisti, no stáli na ľade s takým hráčom ako Sidney Crosby na olympijských hrách. Je to o prístupe a chcení každého jednotlivca,“ povedal pre zväzový web predseda Komisie rozhodcov SZĽH Vladimír Mihálik.

Zväz búra zažité stereotypy. Do svojich radov totiž hľadá aj ženy! „Popularita a kvalita ženského hokeja každým rokom rastie. Nesmieme zaostať ani v tomto smere a všetky dievčatá, ktoré majú záujem presadiť sa ako rozhodkyne, sú jednoznačne vítané,“ doplnil predseda Komisie rozhodcov SZĽH.

Iba niekoľko krokov

Nechali ste sa zlákať? Celý proces je jednoduchý. Stačí vyplniť online formulár. Vaše údaje dostanú regionálne komory rozhodcov, ktoré vás budú kontaktovať. Následne vám ostáva už iba čakať na pozvánku s podrobnosťami o seminári. Po jeho absolvovaní budete držiteľom licencie D a môžete začať rozhodovať.

Koľko môže zarobiť hokejový rozhodca na Slovensku? Sadzobník odmien platný od 1. septembra 2022 nájdete v galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Sadzobník odmien rozhodcov SZĽH
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM