MI Zo zahraničia

Ukradli vám spred dverí topánky? Možno to bola líška. To nie je VTIP!

Skutočne kurióznu sériu nevysvetliteľných krádeží riešili nedávno obyvatelia Berlína i ďalších miest. Spred dvier sa im strácali topánky a niekedy len jedna. Rozuzlenie bolo naozaj bizarné.

Ilustračný obrázok k článku Ukradli vám spred dverí topánky? Možno to bola líška. To nie je VTIP!
Zdroj: Twitter.com/FHackenbruch

Ryšavá zlodejka stihla v Berlíne nanosiť do svojej skrýše až sto topánok. Odhalil ju až jeden z poškodených, ktorému odniesla drahú bežeckú tenisku. Zvláštne je, že líška sa zameriavala najmä na jeden konkrétny model obuvi a podobné prípady sa odohrali aj v iných mestách po celom svete.

Vráť mi topánky!

Portál LiveScience sa odvoláva na správu nemeckého portálu Tagesspiegel, ktorý o zlodejských líškach s fetišom na topánky podrobne informuje.

Ich kuriózny príbeh dostal do médií obyvateľ Berlína Christian Meyer, ktorému pred dvoma týždňami zmizla spred dvier drahá bežecká teniska. Nešlo mu do hlavy, prečo len jedna a tak začal pátrať.

“Meyer rýchlo zistil, že nie je jediný, komu niekto ukradol topánky. Rýchlo dostal tip, vďaka ktorému zachytil ryšavého štvornohého banditu s párom modrých šlapiek v papuli,” píše portál.

Líšku začal prenasledovať a čoskoro zistil, kam svoj lup nosí: “Išiel za ňou do húštiny, kde sa takmer hodinu plazil a potom odhalil tajné miesto, kam si líška nanosila viac ako stovku topánok,” uvádza LiveScience. Väčšina z nich vraj bola len trochu požutá.

Chutia jej Crocsy

Zaujímavé je, že v hŕbe nakradnutej obuvi boli rôzne druhy topánok, sandále, tenisky… ale ryšaňa najčastejšie kradla Crocsy. Prečo to líška robí a načo jej je toľko topánok zostáva záhadou. Faktom však je, berlínsky prípad nie je jediný.

“V auguste 2019 líška ukradla jednej žene v austrálskom meste Melbourne spred dverí tri čižmy za jediný týždeň. V roku 2018 ukradol párik líšiek v japonskom Kyóte viac ako štyridsať párov sandálov a v roku 2009 v malom nemeckom meste Foehren líška v noci odniesla ľuďom až 120 kusov obuvi,” uvádza LiveScience.

Portál vec komentuje so značnou dávkou humoru: “Zatiaľ nie je známe, či líšky konali nezávisle, alebo ide o organizovanú medzinárodnú zločineckú skupinu s tajným cieľom, ktorý si ľudia nevedia ani len predstaviť.”

Väčšina líškiných obetí v Berlíne sa opäť dostala k svojim topánkam, okrem Meyera, ktorý zlodejku odhalil. “Ak aj líška vie, kde je jeho teniska, odmieta to prezradiť,” dodáva žartovne portál.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM