Tlačové správy

Uľahčite si výber nových okien

Rozhodli ste sa konečne vymeniť okná? Celú zimu vás rozčuľovalo, že vám netesnili? Vybrať si nové okná je pre vás zložitejšie ako maturita. Chcete drevené? Plastové? Trojkomerové? Viackomorové? Akej farby? Veľa otázok a žiadna odpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Uľahčite si výber nových okien
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Poradíme vám, na čo si dávať pri kúpe nových okien pozor, kúpa plastových okien bude potom pre vás hračkou.

Funkčnosť, aj vzhľad

Hlavnou požiadavkou je funkčnosť, chcete, aby tesnili, aby vám neunikalo teplo, aby ste ich mohli otvoriť dokorán aj na ventilačku, aby neboli náročné na údržbu, ale nezabúdajte ani na ich vzhľad. Prečo? Je lepšie, keď vám okná zapadajú do celkového vzhľadu domu či bytu. Ak bývate v dome, skúste okná zladiť s vchodovými dvermi, bude to vyzerať lepšie, harmonicky. Predstavte si na krásnej, historickej budove z červených tehiel biele plastové okná, ako by to vyzeralo? Veľmi zle. Preto radšej vyberte decentné drevené okná s rovnakými vlastnosťami, ako majú plastové.

Keď nie ste domáci majster, montáž plastových okien nikdy nerobte sami. Môže sa stať, že plastové okná po čase stratia niektorú zo svojich vlastností a výrobca vám reklamáciu neuzná, lebo povie, že ste s nimi neodborne manipulovali. Keď necháte túto prácu na odborníkov ostane vám záruka na okná a získate ešte aj záruku na odvedenú prácu. Montovať okná nie je také jednoduché, ako to vyzerá.

Vyzbrojte sa proti slnku

Hneď po tom, čo budete mať okná namontované, vyzbrojte sa na leto – namontujte si žalúzie či rolety, sieťky proti hmyzu. Nič nie je otravnejšie, ako keď vám počas horúcej noci vletí do izby komár a neustále robí nájazdy na vašu sladkú krv. Celú noc nemôžete spať, a keď sa vám to podarí, zobudí vás slnko, ktoré vám svieti do tváre. Pripravte sa aj na takéto situácie, dosť, že vás zožiera horúčava, nenechajte sa zožrať aj komármi.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM