Aktualizované Zo Slovenska

Umelci v Bratislave sa dočkali. Hygienici zvýšili limity kapacít na podujatiach

V Bratislavskom kraji sa zmierňujú reštrikčné opatrenia na hromadných podujatiach.

Ilustračný obrázok k článku Umelci v Bratislave sa dočkali. Hygienici zvýšili limity kapacít na podujatiach
Zdroj: BKIS/Alexander Klinko

Od zajtra (19. 9.) zvyšujú hygienici počty návštevníkov na športových a kultúrnych akciách v Bratislavskom kra­ji.

Sediace publikum

Nové limity sa týkajú podujatí s výlučne sediacim obecenstvom. Maximálny možný počet bude 500 návštevníkov pri interiérových a 1000 pri exteriérových podujatiach. Ak nejde o podujatia len so sediacimi divákmi, maximálna kapacita je 250 (interiér) a 500 osôb (exteriér). O nariadení informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Katarína Nosálová.

„V prípade sedenia na športových hromadných podujatiach je organizátor povinný zabezpečiť sedenie obecenstva len v každom štvrtom rade a v prípade sedenia na kultúrnych hromadných podujatiach je organizátor povinný zabezpečiť sedenie obecenstva len v každom druhom rade,“ spresnila hovorkyňa obsah nariadenia. Do limitov sa rátajú len osoby v obecenstve.

Zákaz diskoték

Opatrenia regionálneho hygienika smerujú tiež k zákazu hromadných podujatí zábavnej, spoločenskej povahy, ako sú diskotéky, tanečné večierky v reštauráciách a ubytovacích zariadeniach, ale tiež v obecných kultúrnych domoch. Výnimku majú len svadby a kary s maximálnym počtom 100 zúčastnených osôb. Reštaurácie a pohostinstvá môžu byť otvorené od 6.00 hod. do 24.00 hod., výnimku má konanie sa svadby.

Zákazy sa nevzťahujú na zasadnutia a schôdze štátnych orgánov, orgánov územnej samosprávy a zasadnutia (schôdze), ktoré sa uskutočňujú na základe zákona. Pri ich konaní sa je nevyhnutné dodržiavať hygienické opatrenia zabraňujúce šíreniu vírusu.

Plavárne

V platnosti ostáva opatrenie týkajúce sa plavární a kúpalísk v Bratislavskom kraji, ich prevádzka môže byť obmedzená len na 50 percent stanovenej kapacity. Rovnako tak naďalej platí zákaz návštev na lôžkových oddeleniach nemocníc a v interiéri zariadení sociálnych služieb s výnimkou návštev kňazov s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim a paliatívnych návštev u ťažko chorých a zomierajúcich.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM