Lenka Fedorová Regióny Kultúra

Unikátne sochy z piesku v košickom parku: Jánošík, Superman a nielen to! FOTO

Mestský park v týchto dňoch ožil slávnymi filmovými hrdinami. Unikátne pieskové sochy tam zotrvajú do 2. októbra. Pozrite si fotografie jedinečných výtvorov.

Ilustračný obrázok k článku Unikátne sochy z piesku v košickom parku: Jánošík, Superman a nielen to! FOTO
18
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Od 12. júna tohto roku zdobia košický Mestský park unikátne sochy z piesku. Sochári zo Slovenska i zo zahraničia sa inšpirovali filmovými hrdinami.

Ako pre náš web prezradil sochár Adam Bakoš, ktorého sme zastihli pri výrobe pieskovej sochy Jánošíka, samotná výroba jednej takejto sochy trvá približne dva dni. Aby sochy vydržali aj nepriazeň počasia, sochári ich potierajú špeciálnou glazúrou, ktorá ich ochráni napr. pred dažďom.

,,Minule bol silný dážď a vydržali to, krúpy by už asi nezvládli," uviedol Bakoš a dodal, že jedna takáto socha váži približne 5 – 6 ton, prirodzene, záleží to od jej veľkosti. V priloženom videu môžete vidieť jeho precíznu prácu na soche Jánošíka, ktorú momentálne vytvára.

Neprehliadnite aj našu fotogalériu, v ktorej si môžete pozrieť ďalších pieskových hrdinov v Mestskom parku, medzi nimi aj sochu Supermana, ktorý letí nad Košicami, Transformers, Wonder Woman, Kapitána Ameriku či psa Falka.

Zdroj: YouTube.com
Fenomenálne sochy z piesku na festivale v Košiciach
18
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM