Kristína Kožiaková Regióny

Unikátne VIDEO z lesa na Horehroní ako dôkaz: Aj jelene majú svoje muchy

Ani zvieratá to nemajú v lete ľahké. Otravný hmyz v lesoch potrápi aj jeleňa. Teraz jeho boj s muchami zachytila skrytá kamera.

Ilustračný obrázok k článku Unikátne VIDEO z lesa na Horehroní ako dôkaz: Aj jelene majú svoje muchy
Zdroj: TASR

Nedávno sme vám priniesli článok o prírodných klenotoch neďaleko Brezna. Jedným z nich bol aj Národný park Muránska planina. Pri jeho návšteve nebudete mať núdzu o zážitok s nádhernej prírody. Pokiaľ budete mať šťastie, natrafíte aj na rôzne zvieratá.

Z väčších stavovcov sa tu pravidelne vyskytujú všetky karpatské veľké šelmy, medveď hnedý, vlk, rys a mačka divá. V severnej časti rieky Hron a v jeho prítokoch sa nachádza jedna z najpočetnejších populácií vydry.

Pri prechádzkach národným parkom však môžete natrafiť samozrejme aj na jeleňa lesného. Ako to dokazuje video v našej galérii, ani ten to nemá počas leta ľahké a musí zápasiť s otravným hmyzom.

Video bolo zverejnené na oficiálnej facebookovej stránke národného parku Muránska planina s vtipným popisom: „Ste v prírode a máte pocit že vás idú muchy zožrať? Nezúfajte lebo niektorí sú na tom ešte horšie a to hlavne tak, že okrem dorastajúcich parohov sa nemajú čím oháňať a nemôžu sa ani skryť do uzavretého klimatizovaného priestoru :) Jeleň lesný a jeho každodenný život v prírode národného parku.“

Unikátne video si môžete pozrieť v našej galérii!

Môže vás zaujímať:

TOP 5 prírodných klenotov v okolí Brezna. Miesta, ktoré stoja za návštevu

Braňo s úchvatným VIDEOM z nášho regiónu zabodoval na filmárskej súťaži aj v telke: Uvidíte kúsok a pochopíte!

Foto:ilustračné

Video: Fotopasca v Muránskej planine
1
Galéria
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM