Webnoviny - Svet

Unikátny Marc Chagall v RIVER GALLERY

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 3. júna (WBN/PR) – Vystavených je 40 Chagallových plagátov a litografií s biblickou či cirkusovou tematikou. Všetky pochádzajú z privátnej zbierky nemeckého zberateľa. Unikátna je aj preto, že spomínaná zbierka Chagallových diel je takto vystavená po prvýkrát. Medzi exponátmi môžu návštevníci vidieť Chagallove skoré rytiny ilustrujúce Gogoľov román Mŕtve duše, La Fontainove bájky, zo 60tych rokov pochádzajú diela s tematikou cirkusu či Biblie. Expozícia je poistená na vyše 76 tisíc eur a je nepredajná.

V galérii si návštevníci môžu pozrieť aj kuriozitu, ktorou je najmenšie dielo o rozmeroch iba 5 × 5 milimetrov. Knižka obsahuje modlitbu Otčenáš v siedmich jazykoch.

Okrem Chagalla je vo vedľajšom priestore galérie súbežne otvorená aj výstava Laca Černého. Je silne symbolická a venovaná erotike. Laco Černý je zároveň aj uznávaný reštaurátor umeleckých diel, reštauroval napríklad diela Egona Schieleho a Gustava Klimta, ktoré sú vystavené vo Viedni. Za pozornosť určite stoja aj mystické bronzové plastiky Andreja Rudavského a diela Martina Dzureka.

Výstavu si môžu návštevníci pozrieť do 21. júna tohto roku. RIVER GALLERY je otvorená denne od 12. do 20. hodiny a vstup je voľný.

„Pokračujeme v spolupráci a podporujeme ako partner všetky výstavy v RIVER GALLERY. Osobitne na túto sa veľmi teším, expresionisti sú mi blízki svojou tvorbou,“ povedal Branislav Babík, predseda predstavenstva hotelierskej skupiny Best Hotel Properties a.s., ktorá je dlhodobo partnerom RIVER GALLERY.

Spoločnosť Best Hotel Properties a.s. (BHP) je jednou z najväčších hotelierskych spoločností svojho druhu v strednej a východnej Európe so základným imaním 350,25 miliónov Eur. Do portfólia hotelov BHP okrem luxusného päťhviezdičkového hotela Baltschug Kempinski v Moskve patrí aj bratislavský hotel Crowne Plaza, Kempinski Hotel River Park, Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, moskovský Hotel Kadashevskaya a retaurácia Buddha – Bar v Prahe. Akcie Best Hotel Properties a.s. sú kótované na paralelnom trhu Burzy cenných papierov v Bratislave.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM