Krimi

Uplynulý týždeň v znamení tragédií: Na železniciach zahynuli dvaja ľudia

Ani nedávno skončený týždeň sa nezaobišiel bez smrteľných nešťastí na železničných tratiach. O život prišli dvaja ľudia.

Ilustračný obrázok k článku Uplynulý týždeň v znamení tragédií: Na železniciach zahynuli dvaja ľudia
Zdroj: Policajný zbor SR

Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) došlo počas uplynulého týždňa k trom zrážkam človeka s vlakom. Dve z nich boli smrteľné. Ako informoval Dávid Bozsaky z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR, následkom týchto troch zrážok meškalo 13 osobných vlakov.

Prvá smrteľná nehoda sa stala v pondelok (5. 11.) v úseku Bratislava-Vajnory – Bernolákovo. V sobotu (10. 11.) došlo k druhej smrteľnej nehode v úseku Zohor – Devínska Nová Ves. Vlak zrazil človeka aj medzi Trenčínom a Trenčianskou Turnou, previezli ho do nemocnice. Železnice evidujú za uplynulý týždeň aj jednu zrážku auta s vlakom, nedošlo však pri nej k zraneniam.

Aj v uplynulom týždni vyčíňali na železniciach vandali, objavili sa aj krádeže. Pri stanici Handlová napríklad kládli deti na koľajnice konáre a iné predmety. V úseku Hucín – Jelšava železniciam zmizol výstražný kríž, v Košiciach zmizlo trakčné lano z koľajového obvodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM