Regióny Zo Slovenska

Úsek železničnej trate do Komárna je po zrážke kamióna s vlakom už prejazdný

Úsek trate Zemianska Olča - Zlatná na Ostrove je už opäť prejazdný. Po utorkovej zrážke kamióna s vlakom RegioJet ho museli opraviť.

Ilustračný obrázok k článku Úsek železničnej trate do Komárna je po zrážke kamióna s vlakom už prejazdný
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky sprístupnili úsek v stredu o 14,15 hod. Na železničnom priecestí neďaleko zastávky Zemianska Olča bol 1,5 metrový výlom koľajnice a zdeformovaná geometrická poloha koľaje, čo úplne znemožňovalo jazdu vlakov.

Momentálne je teda úsek prejazdný a vlaky tadiaľ jazdia rýchlosťou 50 km/hod. Výška škody bude vyčíslená dodatočne.

Na poškodenom úseku bolo potrebné rozobrať konštrukciu priecestia, vymeniť časť koľajnice a strojným podbitím upraviť geometrickú polohu koľaje. Pri nehode sa zranilo 11 ľudí ľahko, ťažko zranený je šofér kamiónu.

Spojazdnenie trvalo hodiny

Včera, po zdokumentovaní nehody bolo najskôr z miesta nehody odstránené cestné motorové vozidlo. Následne sa počas včerajšieho dňa podarilo zozbierať, preložiť a odviezť väčšinu z nákladu prevážanej pšenice.

Do neskorých večerných hodín zamestnanci ŽSR v spolupráci so spoločnosťou RegioJet zabezpečovali odstraňovanie nárazom zničenej vlakovej súpravy. Na jej nakoľajenie musel byť privolaný špeciálny nehodový koľajový žeriav, ktorému pomáhal aj ďalší, vyprosťovací cestný žeriav. Súprava bola v noci za pomoci ďalšieho rušňa odtiahnutá do ŽST Komárno.

Na vine bude zrejme vodič

Nehoda sa stala v utorok ráno, 8. novembra. Osobný vlak spoločnosti RegioJet sa zrazil s maďarským kamiónom prevážajúcim pšenicu. Vlak sa v dôsledku zrážky vykoľajil dvomi podvozkami.

Železničné priecestie je označené výstražnými krížmi a doplnené dopravnou značkou STOP a má veľmi dobré rozhľadové pomery. Príčina nehody je predmetom vyšetrovania, s najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o porušenie zákona zo strany vodiča kamióna.

Vlak Regio Jetu sa zrazil s kamiónom
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM