Lucia Lauková Rôzne

Úspech doktorandky UKF v Nitre: Je Učiteľkou Slovenska a jej meno vyslali do vesmíru

Spomedzi 312 učiteľov prihlásených do súťaže zvíťazila doktorandka nitrianskej UKF Zuzana Tkáčová. Meno výhercu vyhlásili naozaj netradične.

Ilustračný obrázok k článku Úspech doktorandky UKF v Nitre: Je Učiteľkou Slovenska a jej meno vyslali do vesmíru
Zdroj: TASR

Študentka externého doktorandského štúdia na Katedre techniky a informačných technológií Pedagogickej fakulty UKF Ing. Zuzana Tkáčová sa stala víťazkou 1. ročníka súťaže Učiteľ Slovenska. Informovala o tom univerzita na svojom webe.

„Súťaž prebehla pod záštitou CEEV Živica a Komenského inštitútu a prihlásilo sa do nej 312 učiteľov základných a stredných škôl, učiteľov na čiastočný úväzok a školiteľov v online kurzoch, z ktorých sa do užšieho výberu dostalo 100 súťažiacich,“ uvádza UKF v Nitre. Do posledného kola bolo odbornou komisiou nominovaných najlepších 10 finalistov.

Meno víťazky vyslali do vesmíru

Meno víťazky vyhlásili organizátori súťaže poriadne netradičným spôsobom. „Vyslali ho do vesmíru na obežnú dráhu slovenskej družice s názvom skCube a z nej prijali signál v podobe morzeovky,“ píše UKF v Nitre.

Doktorandka Zuzana sa okrem titulu Učiteľka Slovenska môže tešiť aj z finančnej odmeny, zároveň bude reprezentovať Slovensko v rámci medzinárodného ocenenia Global Teacher Prize.

Zuzana Tkáčová

Ako píše UKF v Nitre na svojej stránke, Zuzana Tkáčová je externou študentkou doktorandského štúdia na Katedre techniky a informačných technológií PF UKF a okrem toho je učiteľkou na Gymnáziu sv. Edity Steinovej v Košiciach, kde podľa jej slov obrátila pozornosť gymnazistov aj prírodným a technickým smerom.

„Za všetky inovatívne prístupy vo výučbe, ktoré doposiaľ uskutočnila, získala viaceré ocenenia. Napr. v Bruseli, v súťaži Microsoftu o najlepšie projektové vyučovanie,“ dodáva UKF v Nitre.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM