Rôzne

Úspech projektu Do školy na bicykli: Do akcie sa zapojilo takmer 31-tisíc žiakov

Dôkazom rastúceho záujmu o dochádzanie do školy alebo do práce na bicykli je tretí ročník národnej kampane Do školy na bicykli, ktorý priniesol rekordnú účasť. Do akcie sa v júni zapojilo takmer 31 000 žiakov a 161 základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Úspech projektu Do školy na bicykli: Do akcie sa zapojilo takmer 31-tisíc žiakov
Zdroj: TASR

„Rád by som vyzdvihol najmä zvýšený záujem škôl a učiteľov o kampaň Do školy na bicykli a ocenil ich spoluprácu a nadšenie pre túto vec. Verím, že pritiahneme deti k zdravému životnému štýlu a v neposlednom rade zvýšime kvalitu dopravnej výchovy. Do budúcnosti plánujeme spojiť aktivity tejto kampane s informáciami o zdravotných benefitoch cyklistiky a kurzami dopravnej výchovy,“ povedal v tejto súvislosti minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Podľa hovorkyne Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolíny Duckej súťažili žiaci v dvoch kategóriách. Prvou bola miera zapojenia žiakov, ktorú vyjadroval celkový počet jázd žiakov. V tejto kategórii bola víťazom škola v Borskom Mikuláši (okres Senica), nasledovala škola vo Veľkom Šariši (okres Prešov) a Beluši (okres Púchov).

Druhou kategóriou bola aktivita podporujúca hlavnú myšlienku kampane – bezpečné dochádzanie žiakov do školy na bicykli. Úspech v tejto aktivite závisel od počtu „lajkov“ pri fotografii na facebookovej stránke súťaže. Najatraktívnejšiu kampaň pripravili žiaci v obci Mútne (okres Námestovo), nasledovaní kamarátmi zo škôl v obciach Udavské (okres Humenné) a Kluknava (okres Gelnica).

Úspešným súťažiacim zástupcovia rezortu dopravy odovzdali stojany na bicykle, šatky s logom kampane a reflexné prvky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM