JAB Kultúra

Krásny úspech tanečníkov zo Spišskej: Denzz Industry postúpili do svetového finále

Tanečná skupina Denzz Industry odštartovala svoju súťažnú sezónu. Ako prvá ich čakala medzinárodná súťaž o postup do svetového finále Dancestar.

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech tanečníkov zo Spišskej: Denzz Industry postúpili do svetového finále
8
Galéria
Zdroj: Robin Polák

Známa tanečná skupina zo Spišskej Novej Vsi Denzz Industry odštartovala svoju súťažnú sezónu vskutku vo veľkom. Ako nám povedala vedúca tanečnej skupiny Katarína Halasová, prvej súťaže sa zúčastnili koncom marca. Išlo o medzinárodnú súťaž, ktorej sa zúčastnilo päť krajín – okrem Slovenska aj Rakúsko, Maďarsko, Nemecko a Česká republika. A to s možnosťou kvalifikácie sa na svetové finále súťaže Dancestar, ktoré sa bude konať v meste Poreč v Chorvátsku v termíne 22 – 26. mája.

„Celý tento proces sme absolvovali rovnako aj minulého roku, postavenú sme mali len jednu choreografiu, čisto hip-hopovú s Názvom Nevreskaj, ktorá v Nitre skončila na 2. mieste a v Chorvátsku sme skončili jedenásty,“ priblížila s tým, že tento rok sa rozhodli dopriať vzácnu skúsenosť, či už po tanečnej stránke alebo len z hľadiska nových zážitkov, inšpirácie a motivácie do budúceho osobného života aj mladým juniorom.

Juniori sa teda na medzinárodnej súťaži predstavili podľa jej slov s veľmi dynamickou choreografiou, tak trochu líznutou funkom, s vtipným názvom Idem, prídem, jeden, POĎ!, ktorá nakoniec obsadila 1. miesto z 9-tich súťažných formácií. A postúpili tak do spomínaného svetového finále.

Na súťaži zabojovali aj tanečníci v hlavnej vekovej kategórii. A to choreografiou s názvom First breath of freedom. „Táto choreografia má o niečo vážnejšiu atmosféru, pointa choreografie spočíva v tom, aby sa ľudia nesprávali ako ovce, ale práve naopak, aby si utvorili vlastný názor, zabojovali a objavili samého seba,“ ozrejmila s tým, že tanečníci s ňou obsadili druhé miesto. A taktiež si zabezpečili postup do svetového finále Dancestar

Čo sa týka ďalších súťaží, skupina má pred sebou ešte tento mesiac veľmi kvalitnú akciu Dance for Gold Košice a následne v máji Svetové finále Dancestar. „Konkurencia je veľká, stále nie sme po technickej stránke tam, kde by sme chceli byť, ale vždy vravím, že základ je obrovský chtíč a makačka a to my máme, takže makáme ďalej. Milujeme tanec a to je jediné čo nám treba na to, aby sme stúpali hore. Obrovská vďaka patrí všetkým, ktorí nás podporujú,“ dodala vedúca tanečnej skupiny Denzz Industry.

Fotky z medzinárodnej súťaže nájdete v našej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Denzz Industry úspešne odštartovala tanečnú sezónu 2019
8
Galéria
Zdroj: Robin Polák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM