Rastislav Búgel Zo Slovenska

Utajovaný nový model Citroënu: Novinku videli v predstihu zamestnanci trnavskej automobilky

Zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia mali počas celého uplynulého týždňa ojedinelú príležitosť pozrieť si nový model značky Citroën.

Ilustračný obrázok k článku Utajovaný nový model Citroënu: Novinku videli v predstihu zamestnanci trnavskej automobilky
Zdroj: TASR

Spoznali tak v niekoľkomesačnom predstihu pred verejnosťou vzhľad nového vozidla, ktoré sa bude vyrábať v Trnave. Nový model bol v režime utajenia vystavený na jednotlivých prevádzkach.

Získanie výroby nového modelu Citroën pre automobilku v Trnave oznámila francúzska skupina PSA Peugeot Citroën v apríli 2015. „Budúci líder segmentu B mainstream a najpredávanejšie vozidlo v portfóliu značky Citroën sa bude vyrábať exkluzívne len v trnavskej automobilke na Slovensku. Začiatok jeho produkcie je naplánovaný na koniec roka 2016,“ informoval hovorca automobilky Peter Švec.

Nový model bude pre Trnavu podľa Šveca výrazným impulzom v podobe opätovného rastu výroby, ktorý by sa v roku 2018 mal dostať na hranicu 360 000 vyrobených vozidiel. Na základe pozitívnych predpovedí rastu v segmente vozidiel vyrábaných v Trnave automobilka ešte na sklonku roku 2015 oznámila nábor na štvrtú pracovnú zmenu, ktorá bude spustená na jar 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM