Tomáš Batiz Hokej

Útočník Peter Lichanec spomína na svoju najlepšiu sezónu: Všetky góly by som vymenil za postup do extraligy

Hokejová sezóna 2015/2016 sa na Liptove skončila pred pár týždňami. Útočník Peter Lichanec spomína na jednu z najlepších sezón v jeho kariére.

Ilustračný obrázok k článku Útočník Peter Lichanec spomína na svoju najlepšiu sezónu: Všetky góly by som vymenil za postup do extraligy
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Rodák z Prievidze a útočník Liptovského Mikuláša Peter Lichanec patril v poslednej sezóne medzi opory mikulášskeho tímu. Po základnej časti si vyslúžil titul najlepšieho strelca v prvej slovenskej lige. „Po osobnej stránke som určite spokojný, ale viac by som určite bol, keby som logicky skončil na prvom mieste,“ povedal na margo individuálnych úspechov v poslednej sezóne Lichanec.

Góly by vymenil za postup do extraligy

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa do najvyššej slovenskej súťaže neprebojovali ani v poslednej sezóne. Zverenci Róberta Spišáka skončili v semi-finále, v ktorej podľahli Novým Zámkom. „Tretie miesto je podľa mňa pekné, ale aj tak sme všetci chceli vrátiť mestu extraligu. Určite by som vymenil aj všetky osobné úspechy, keby sa nám to podarilo,“ pokračoval ďalej Peter.

Po boku harcovníka sa mu hralo dobre

Počas celej sezóny Lichanec nastupoval v druhom útoku po boku legendárneho Mareka Urama a mladého Jakuba Sukeľa. Táto trojica patrila medzi najnebezpečnejšie útoky v prvej lige. „V útoku sa mi s nimi hralo veľmi dobre, čo odzrkadľujú moje góly a body. Marek je skúsený harcovník, ktorý ma za sebou bohatú kariéru a hrať s takým hráčom bola pre mňa a Kuba vysoká škola hokeja,“ skonštatoval Lichanec.

Liptov sa mu páči, ale ešte nevie či zostane

Na teraz je stále otázne, ako vedenie mikulášskeho klubu zostaví káder na novú sezónu. „Osobne predpokladám, že druhý májový týždeň sa začne letná príprava, ktorá bude trvať asi šesť až sedem týždňov. Ja by som chcel, aby sme na začiatku letnej prípravy mali aspoň 80% mužstva podpísaného. Teraz máme pár mesiacov na to, aby sme našli to optimálne zloženie,„ skonštatoval ešte vo februári Ivan Droppa, predseda predstavenstva hokejového klubu. Peter Lichanec ešte stále nevie či ostane v klube, ale Mikuláš si za posledný rok veľmi obľúbil. "Liptovský Mikuláš je pekne mesto, ale najväčšia výhoda tu je, že je obklopené z každej strany horami. Veľmi sa mi tu páči. Cítim sa tu príjemne a prirodzene, ale na teraz ešte neviem či tu budem aj v budúcej sezóne,“ povedal na záver ďalej Peter.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM