Správy

Už sa v zahraničí neschová. Na Jozefa Majského vydali európsky zatykač

Po odsúdenom veľkopodnikateľovi Jozefovi Majskom vyhlásila polícia pátranie. Urobila tak na základe európskeho zatýkacieho rozkazu (EZR).

Ilustračný obrázok k článku Už sa v zahraničí neschová. Na Jozefa Majského vydali európsky zatykač
Zdroj: TASR

Európsky zatýkací rozkazu (EZR), v štvrtok 30. júla opätovne vydal Najvyšší súd (NS) SR. Potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Upozornil na to portál sme.sk.

„Európsky zatýkací rozkaz vydaný Najvyšším súdom vo vzťahu k trestnému stíhaniu Jozefa M. bol dnešným dňom odvolaný. Následne Najvyšší súd vydal EZR na účel výkonu trestu odňatia slobody,“ priblížila Važanová.

Senát NS SR v stredu (29. 7.) zamietol odvolanie obžalovaného Jozefa Majského v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest.

Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Rozsudok NS SR je právoplatný.

Stredajšie pojednávanie sa konalo bez jeho prítomnosti, keďže sa stále nachádza v Českej republike. Na pojednávanie neprišiel a ani sa neospravedlnil.

S Jozefom Majským, ktorého zadržala 17. júna polícia v nemocnici v českom Šumperku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, sa uskutočňuje v ČR predbežné vyšetrovanie zo strany Krajského štátneho zastupiteľstva v Ostrave. Krajský súd v Ostrave 20. júna nezobral Majského do predbežnej väzby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM