Regióny Zo Slovenska

Už vyhlásili súťaž návrhov: Na Zemplínskej šírave má vzniknúť pešia promenáda

Na brehu Zemplínskej šíravy má vzniknúť pešia promenáda. Čo konkrétne prepojí? Prečítajte si nielen to, ale aj ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Už vyhlásili súťaž návrhov: Na Zemplínskej šírave má vzniknúť pešia promenáda
Zdroj: TASR

Organizácia Košice Región Turizmus vyhlásila krajinársko-architektonickú súťaž návrhov, z ktorej má vzísť projektová dokumentácia na realizáciu pešej promenády na brehu Zemplínskej šíravy. Do tejto verejnej súťaže sa môžu hlásiť krajinní a autorizovaní architekti. Víťazný návrh spozná verejnosť tesne pred Vianocami.

Promenáda má podľa vyhlasovateľa súťaže v blízkej budúcnosti spojiť mólo pri Hoteli Glamour s areálom Thermalparku Šírava. O víťaznom architektonickom riešení rozhodne päťčlenná porota, v ktorej sú okrem vyhlasovateľa aj traja architekti. Traja najúspešnejší účastníci majú prisľúbené aj finančné odmeny – 3 000 eur pre víťaza, 1 800 eur pre druhého v poradí a tretí najlepší návrh získa 1 200 eur.

„Realizácia promenády je ďalším plánovaným krokom v našej snahe o systematický rozvoj a zvyšovanie atraktivity Zemplínskej šíravy. Snažíme sa k aktivitám pristupovať inovatívne a s dôrazom na kreativitu, preto dávame najprv priestor odborníkom na krajinársku architektúru. Návrh finálneho riešenia tak nebude robený od stola, ale s ohľadom na priestor, v ktorom sa bude nachádzať, a jeho rekreačno-zážitkové využitie,“ uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

"Promenáda na brehu Zemplínskej šíravy určite prispeje k skultúrneniu tohto územia a jeho ďalšiemu rozvíjaniu,“ poznamenal na margo pripravovanej promenády predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Záujemcovia o zapojenie sa do architektonickej súťaže nájdu súťažné podmienky, pomôcky a všetky podklady na webe vyhlasovateľa kosiceregion.com.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM