Lukáš Zavacký Hokej

Úžasná správa pre hokej v Košiciach. Domov sa vracia Ladislav Nagy: Nie som Jágr, preto som tu!

HC Košice zbroja na novú sezónu. Najnovšou akvizíciou trénera Rostislava Čadu je skúsený odchovanec klubu, Ladislav Nagy.

Ilustračný obrázok k článku Úžasná správa pre hokej v Košiciach. Domov sa vracia Ladislav Nagy: Nie som Jágr, preto som tu!
Zdroj: TASR

O príchode, respektíve návrate tohto hokejistu do nášho mesta sa hovorilo už dlhšie. Vedenie oceliarského celku netajilo snahu ho angažovať. Napokon sa rozhovory skončili obojstrannou dohodou.

„S rodinou sme sa rozhodli, že už po dvadsiatich rokoch cestovania po svete stačilo. Košice ma vychovali a idem sa im za to odvďačiť. Chcel by som tu dohrať kariéru. Máme dve krásne malé deti a aj preto som chcel zostať doma,“ uviedol Ladislav Nagy krátko po podpise zmluvy na dva roky.

Ďalším z dôvodov, pre ktorý sa rozhodol pôsobiť v HC Košice, je účasť v Lige majstrov. „Je pred nami ešte dlhá cesta. Nemám ešte žiadny klubový titul, preto by som ho rád získal práve doma. Mám 37 rokov a viem, že nie som Jágr s ambíciou hrať po štyridsiatke. Mohol som ísť aj do iného pôsobiska, ale už naozaj stačilo cestovania,“ poznamenal 37-ročný krídelník, ktorý bude nosiť v mužstve kapitánske céčko.

Počas kariéry pôsobil okrem Slovenska v zámorí, vo Švédsku, vo Fínsku a v Rusku. Naposledy v bratislavskom Slovane. K jeho najväčším úspechom patrí titul majstra sveta z roku 2002 a bronz z rovnakého podujatia v roku 2003.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Ladislav Nagy pri podpise zmluvy s HC Košice
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM