Eva Mikulová Basketbal

V Angels aréne sa bude opäť hrať basketbal, ak to poslanci schvália

Na pondelkovom zasadnutí budú poslanci schvalovať aj návrhy, ktoré majú prispieť k dlhodobej udržateľnosti vrcholového a mládežníckeho basketbalu v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku V Angels aréne sa bude opäť hrať basketbal, ak to poslanci schvália
Zdroj: www.angelsarena.eu

Po schválení predložených návrhov budú mať Good Angels mestskú športovú halu v dlhodobom prenájme a mesto definitívne odčlení halu od susedenej administratívnej budovy a pomôže s dobudovaním infraštruktúry potrebnej k plnohodnotnému využívanie športovej haly pre potreby basketbalu.

Zohľadnili požiadavky klubu

„Návrh na budúcu zámenu nehnuteľností definitívne vyrieši problémy a majetkovo-právne vzťahy, ktoré mesto nespôsobilo, no muselo ich riešiť. Po realizácii zámeny a dobudovaní potrebnej infraštruktúry bude Angels aréna definitívne nezávislá na susednej administratívnej budove a bude môcť plnohodnotne slúžiť basketbalu," vysvetľuje námestník primátora Martin Petruško. Proces prípravy zámeny prebiehal v úzkej spolupráci s Good Angels a v maximálnej možnej miere zohľadňuje potreby a požiadavky klubu.

Poslanci budú rokovať aj o nájomnej zmluve pre Good Angels. Pôvodne predkladaný návrh počítal s tým, že Good Angels budú z dôvodov hodných osobitného zreteľa platiť len symbolické nájomné vo výške 1 € ročne.

Inštitút „dôvodu osobitného zreteľa" však má aj isté obmedzenia pri využívaní športovej haly, preto Good Angels nakoniec uprednostnili možnosť prenajať si halu za komerčné nájomné, stanovené znalcom na 50 tis. € ročne, bez obmedzení.

Vzhľadom na to, že Good Angels sa do haly chystajú významne investovať, budú mať možnosť si hodnotu technického zhodnotenia, po odsúhlasení mestom, započítať proti nájomnému. Pozmeňujúci návrh v tomto duchu predložia na rokovaní zastupiteľstva poslanci.

Nájom použijú na údržbu haly

„Takáto dohoda znamená, že komerčný nájom čo za halu obdržíme sa vracia v plnom rozsahu späť do haly, do jej modernizácie a do jej údržby. Z rozpočtu mesta prispejeme na dobudovanie infraštruktúry v priestoroch, ktoré ku hale pričleňujeme a všetkými týmito krokmi smerujeme k tomu, aby sme túto halu pripravili aj na Európsky olympijský festivalu mládeže v roku 2021. A v nepos­lednom rade, rovnako ako sa podarilo oživiť hádzanársku halu a podporiť tým rozvoj hádzanej v Košiciach, chceme aj týmito krokmi prispieť k dlhodobej udržateľnosti vrcholového i mládežníckeho basketbalu v našom meste," uzatvára Martin Petruško.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM