Webnoviny - Svet

V Bratislave sa zvýši počet policajných hliadok

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 4. apríla (WEBNOVINY) – Od stredy bude v Bratislavskom kraji viac dopravných hliadok a pokračovať budú až do mája.

Okrem dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky kontrolovať budú chodcov, cyklistov, ktorí patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Kontrolovať budú aj motocyklistov, nezabudnú však ani na vodičov áut. Policajti sa zamerajú na kontrolu rýchlosti, alkohol za volantom a samozrejme dodržiavanie základných povinností vodičov.

Policajti budú nekompromisní k vodičom, ktorí pred jazdou budú piť alkohol. Ako zdôraznila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, alkohol v žiadnom prípade nepatrí na cesty, pretože jeho následkom môže vodič spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných podmienok neurobil.

Alkohol je ešte stále častým spoločníkom vodičov, treba si však uvedomiť, že jazda v opitosti nad jedno promile je už niekoľko mesiacov trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Najmä od soboty 7. apríla policajti zaostria pozornosť na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM