Jakub Forgács Správy

V bystrickom parku sa uskutoční akcia, akú sme tu ešte nemali: Pohyb, pri ktorom si preveríte mozgové závity

Aj vám chýba po sviatkoch pohyb? V Banskej Bystrici sa chystá zaujímavá akcia, na ktorej si ho užije celá rodina. A preveríte počas nej aj svoje mozgové závity.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickom parku sa uskutoční akcia, akú sme tu ešte nemali: Pohyb, pri ktorom si preveríte mozgové závity
Zdroj: TASR

Rozhýbať sa po sviatkoch budete môcť aj v Mestskom parku v Banskej Bystrici. V nedeľu 10. januára 2016 sa od 10:00 do 12:00 v New Faces Aréne uskutoční akcia, akú sme tu ešte nemali. Podujatie Kúsok zdravia z nášho parku po prvýkrát pripravujú Športový klub HADVEO. Občianske združenie New Faces a organizácia Dog Gone.

„Priviedlo nás k tomu to, že máme pod nosom nádherný park, ktorý sa málo využíva, je tu existujúca športová aréna a ďalším dôvodom je to, aby sa ľudia hýbali aj v čase, keď je vonku chladnejšie a nie je úplne ideálne počasie. Ale ako hovoria športovci, neexistuje zlé počasie, iba zlé oblečenie,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Igor Patráš z ŠK HADVEO.

Akcia bude podľa jeho slov rozdelená na dve časti, športovú a sociálnu. „V športovej sa bude konať oblastný rebríček v orientačnom behu – lokálna súťaž Banskej Bystrice a okolia a potom budú pripravené ďalšie dve kategórie: Open – pre ľudí, ktorí si budú chcieť vyskúšať orientačný beh v parku a ďalšou bude Putovanie s rozprávkami, kde bude pre rodičov s deťmi pripravené putovanie po mape, kde budú musieť nájsť určité miesto v parku, vyriešiť nejakú záhadu a odpovedať na rozprávkovú otázku,“ povedal so slovami, že to bude viac o rozprávkach ako o orientačnom behu.

„Všetci v otvorených kategóriách dostanú nejakú cenu a víťazi v každej kategórii získajú niečo hodnotnejšie,“ pokračoval Patráš. Ako spomenul, v rámci podujatia, ktoré je pre všetkých zadarmo, si budú môcť návštevníci zacvičiť aj vo fit-cross aréne New Faces.

Čítajte tiež:

Týmto po sviatkoch zatočíte s nabratými kilami: V Bystrici sa chystá novoročná akcia, ktorá vás rozhýbe

V Bystrici si okrem MHD môžeme zadarmo užiť aj čosi iné: TOTO v meste poteší mnohých!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM