Aktualizované KAW Krimi

V centre Bratislavy horela strecha základnej školy! Evakuovali takmer 250 detí a učiteľov + FOTO

Hasiči zasahovali pri požiari strechy základnej školy na Palisádach v Bratislave. V akcii boli všetky bratislavské hasičské stanice s viacerými cisternami.

Ilustračný obrázok k článku V centre Bratislavy horela strecha základnej školy! Evakuovali takmer 250 detí a učiteľov + FOTO
21
Galéria
Zdroj: HaZZ

Dve desiatky hasičov zasahovali pri požiari strechy základnej školy na Palisádach v Bratislave. Učitelia deti evakuovali ešte pred príchodom hasičov. Nikto sa, našťastie, nezranil. Informovali o tom z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

AKTUALIZÁCIA 14.30 hod.: Požiar strechy základnej školy na Palisádach bol zlikvidovaný. „Momentálne hasiči vykonávajú záverečnú obhliadku požiariska a po zbalení všetkých vecných prostriedkov odídu na svoje základne. Od príchodu na miesto udalosti sa im požiar podarilo zlikvidovať za menej ako 3 hodiny,“ uvádza HaZZ.

Deti sú v bezpečí

Zasahujúci hasiči sa snažia lokalizovať požiar. „Vznikol pred 11.00 hod. na streche školy, na ktorej pracovali robotníci, plamene zasiahli jej drevenú konštrukciu,“ spresnili z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ.

„Podľa predbežných informácií išlo o spojenú materskú a základnú školu. Pri požiari sa evakuovalo 87 detí a 21 vychovávateľov z MŠ a 109 študentov a 29 učiteľov zo ZŠ,“ informuje na sociálnej sieti Hasičský a záchranný zbor.

Podľa informácií od hasičov sú všetky evakuované osoby v bezpečí v náhradnom objekte. Preto ani nebolo potrebné na miesto vysielať evakuačný autobus HaZZ.

Pri udalosti momentálne zasahujú všetky bratislavské hasičské stanice s viacerými cisternami.

Obmedzená MHD

Zasahujúci hasiči rozdelili požiarisko na dva zásahové úseky, z ktorých jeden je takmer lokalizovaný. V okolí budovy zabezpečujú usmerňovanie dopravy príslušníci polície, bolo tiež vypnuté trolejové vedenie a je dočasne pozastavená MHD v blízkosti horiaceho objektu.

Linka 203 premáva z Koliby len po Hodžovo námestie. Linka 207 premáva obojsmerne medzi zastávkami Hodžovo námestie a Lovinského cez Štefanikovu, Pražskú a Hroboňovu. Náhradná autobusová doprava premáva po trase Hodžovo námestie – Palisády – Búdková – Valašská a späť.

Hovorca mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Matej Števove doplnil, že okrem príslušníkov HaZZ sú na mieste aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZO) Staré Mesto. „Starostka Zuzana Aufrichtová už volala so zástupkyňou ZŠ a ponúkla v prípade potreby pomoc samosprávy,“ informoval. „Deti sú v druhej budove na Panenskej ulici, prichádzajú si pre ne postupne rodičia,“ dodal hovorca mestskej časti.

Požiar školy na Palisádach
21
Galéria
Zdroj: HaZZ

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM