Svet Zo zahraničia

V centre New Yorku sa zrútila helikoptéra: Nehodu neprežil jeden človek

Život jedného človeka si vyžiadala v pondelok havária v newyorskej štvrti Manhattan, kde sa vrtuľník zrútil na strechu výškovej budovy pravdepodobne pri pokuse o pristátie. S odvolaním sa na miestnych hasičov, políciu a ďalšie zdroje to uviedli tlačové agentúry AFP a DPA.

Ilustračný obrázok k článku V centre New Yorku sa zrútila helikoptéra: Nehodu neprežil jeden človek
3
Galéria
Zdroj: TASR

Náraz vrtuľníka otriasol celou budovou a spôsobil požiar, ktorý sa však podarilo medzičasom uhasiť. Hlásenie o udalosti v strednej časti Manhattanu dostal aj americký prezident Donald Trump, ktorý podľa vyhlásenia Bieleho domu sleduje situáciu.

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo povedal novinárom, že došlo k „obetiam“ na palube vrtuľníka, čím chcel zrejme naznačiť, že usmrtenou osobou je pilot. Dodal, že nikto v budove na manhattanskej Siedmej avenue neutrpel zranenia.

„Na základe predbežných informácií vrtuľník uskutočňoval vynútené či núdzové pristátie, alebo z nejakého dôvodu pristál na streche budovy. Ľudia, ktorí boli vnútri, hovorili, že cítili otrasy budovy,“ opísal situáciu Cuomo. V čase nárazu bolo v New Yorku nepriaznivé, daždivé počasie a vrcholy mrakodrapov boli zahalené oblakmi.

Newyorský hasičský zbor vyzýval verejnosť, aby sa vyhýbala okoliu miesta havárie, kde zasahujú početné jednotky pohotovostných zložiek.

V centre New Yorku sa zrútila helikoptéra
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM