Webnoviny - Svet

V ČR odštartuje distribučný projekt Manifesto

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA BRATISLAVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Projekt Manifesto bude od 2. septembra ponúkať v českých regiónoch artové a zároveň divácky príťažlivé snímky. Slávnostné uvedenie do života ho čaká už deň predtým, teda 1. septembra, v pražskom kine Atlas. Súčasťou bude česká predpremiéra francúzskeho filmu Bébé(s) (2010) za osobnej účasti režiséra Thomasa Balmésa. Významný filmový tvorca sa v Prahe zdrží do štvrtka 2. septembra, keď v kaviarni spomínaného kina predstaví svoju tvorbu, ale i prácu na spomínanej dokumentárnej snímke zachytávajúcej jeden rok zo života štyroch malých detí zo štyroch rôznych krajín.

Cieľom Manifesta je dostať artové a zároveň divácky príťažlivé snímky do kín v menších mestách po celom Česku. Projekt ponúkne skupinu titulov vždy na týždeň v jednom regióne, pričom kiná si z ponuky vyberú konkrétne tituly a usporiadajú ich prehliadku. Filmové kolekcie by mali byť pestré najmä žánrovo, aby zasiahli široké spektrum divákov a diváčok, so zameraním na novinky a festivalové tituly.

V prvej časti projektu s podtitulom Ozveny svetových festivalov ponúkli tituly Štyri levy (2008), The Runaways (2010), Bébé(s), Vrah vo mne (2010), Iluzionista (2010), Unavení slnkom 2: Odpor (2010), Boys are back (2009), Goemon (2009) a Muzika (2007). V jednotlivých krajoch sa prehliadky budú konať od 2. septembra do 20. októbra. Viac informácií je na webovej stránke www.manifesto2010.cz.

Agentúru SITA informoval organizátor projektu Jiří Králik.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM