Správy

V Demänovskej doline odvolila už viac ako tisícka ľudí s voličským preukazom

Zoznam oprávnených voličov dosahuje menej ako 300 mien obyvateľov obce. Predseda okrskovej volebnej komisie uviedol, že nápor turistov pociťovali rovnaký v priebehu celého dňa.

Ilustračný obrázok k článku V Demänovskej doline odvolila už viac ako tisícka ľudí s voličským preukazom
Zdroj: TASR

Obrovský nápor voličov zaznamenáva vďaka svetovému poháru v Jasnej obec Demänovská Dolina. Turisti merajú z dejiska pretekov najmenšiu vzdialenosť práve do tamojšej volebnej miestnosti. S voličským preukazom tu volilo už viac ako tisíc ľudí, pričom zoznam oprávnených voličov obsahuje menej ako 300 mien obyvateľov obce.

Predseda okrskovej volebnej komisie Miroslav Vozárik uviedol, že nápor turistov pociťovali rovnaký v priebehu celého dňa. „Veľký nápor sme očakávali v ranných a popoludňajších hodinách. Tým, že sa zrušili preteky svetového pohára, prichádzali ľudia počas celého dňa,“ povedal pre s tým, že účasť voličov je vysoká.

Využiť volebné právo považoval za svoju povinnosť aj Peter z Nitry, ktorý sa prišiel pozrieť na preteky svetového pohára. „Vybavil som si voličský preukaz, pretože volenie je naša občianska povinnosť. Nevynechal som ani jedny voľby, vždy chodím voliť,“ uviedol.

Miestni obyvatelia si vysoké množstvo turistov v obci všimli. „Už od rána je to tu plné áut. Aby sme mohli odvoliť, čakali sme v rade niekoľko minút. Predtým sa nám to nikdy nestalo,“ opísal situáciu jeden z obyvateľov.

Prečítajte si tiež: SLEDUJEME ONLINE: Voľby bez väčších škandálov, vo volebných centrálach začína byť živo. Na hlasovanie máte len hodinu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM