Webnoviny - Svet

V EÚ pokračuje pokles priemerných cien benzínov a nafty

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Tomáš BenedikovičBRA­TISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – V Európskej únii (EÚ) pokračuje pokles priemerných cien benzínov a nafty, aj keď už nie v takej intenzite ako pred týždňom. Benzíny zlacneli v únii v priemere iba o desatinu centu za liter, nafta o necelého pol centu za liter. Ako ďalej agentúru SITA informoval internetový portál natankuj.sk, priemerné hodnoty mohli klesnúť ešte výraznejšie, ak by v Taliansku a vo Švédsku nezdraželi tak prudko benzíny aj nafta.

Benzíny za týždeň zlacneli v 16 štátoch únie, zdraželi v deviatich. Ceny nafty sa v únii znížili v 17 krajinách, stúpli v ôsmich. Najvýraznejší rast cien benzínov zaznamenal portál v Taliansku a vo Švédsku. Benzíny zlacneli najviac v Belgicku a vo Veľkej Británii. Nafta zdražela najvýraznejšie v Taliansku, vo Švédsku a na Malte. Najviac zlacnela v Belgicku a vo Veľkej Británii.

Slovensko sa rovnako ako počas predchádzajúcich takmer dvoch mesiacov nachádza na 15. mieste rebríčka najnižších cien benzínov Európskej únie. V rebríčku najnižších cien nafty je od minulého týždňa na 16. mieste. V porovnaní s krajinami Višegrádskej štvorky a Rakúska má SR najdrahšie benzíny. Nafta je drahšia v Maďarsku a Česku. Nižšie ceny benzínov bez daní má z okolitých členských krajín únie Poľsko a Rakúsko. Rovnaká situácia je aj s naftou bez daní.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM