Erik Bojničan Regióny

V Hlohovci sa chystá riadna veselica: Zabíjačkové špeciality a k tomu tá pravá fašiangová atmosféra! :)

Obdobie fašiangov je v plnom prúde a naplno si ho budeme môcť vychutnať aj v Hlohovci. Na akcii, ktorá sa chystá v našom meste, si pochutnáte na zabíjačkových dobrotách, no nebude chýbať ani tradičné pochovávanie basy.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci sa chystá riadna veselica: Zabíjačkové špeciality a k tomu tá pravá fašiangová atmosféra! :)
Zdroj: TASR

Fašiangy sú obdobie bujarých osláv od Troch kráľov až do polnoci pred Popolcovou stredou, ktoré sa podľa tradícií končí veselicou, na ktorej nemôže chýbať tradičné pochovávanie basy.

Ani v našom meste nie sú tieto tradície cudzie, preto sa chystá akcia, akú by ste si zaručene nemali nechať ujsť! Aj v Hlohovci ožijú fašiangové zvyky a tradície, ktoré k tomuto obdobiu už nezameniteľne patria. Na čo sa môžeme tešiť?

Fašiangový večer v Šulekove, na ktorý pozýva Folklórna skupina Šulekovo z Hlohovca sa bude niesť v znamení dobrej nálady. Nebudú chýbať ani už spomínané pochovávanie basy a mlsné jazýčky si budú môcť pochutnať na zabíjačkových špecialitách! Okrem toho sa uskutoční krst DVD FSk Šulekovo.

Akcia je na pláne deň pred Popolcovou stredou, teda v utorok 9. februára 2016 utorok 18:00 v Pizzerii JUMIKO v mestskej časti Šulekovo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM