Martin Sýkora Správy Regióny Rôzne

V horách by mali turisti zvýšiť opatrnosť: Je nielen šmykľavo a veterno!

Kto sa v tomto období chystá na pravú tatranskú túru, mal by zbystriť pozornosť! Hory sú totiž v týchto dňoch nielen krásne, ale aj veľmi nebezpečné.

Ilustračný obrázok k článku V horách by mali turisti zvýšiť opatrnosť: Je nielen šmykľavo a veterno!
Zdroj: Dnes24.sk

Chodníky vo Vysokých Tatrách môžu byť v dôsledku dažďových zrážok šmykľavé, v nadmorskej výške 2500 metrov nad morom môžu mať tieto zrážky podobu snehu. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba.

Horskí záchranári upozornili návštevníkov Vysokých Tatier, aby zvýšili opatrnosť pri túrach, zároveň neodporúčajú prechod cez vysokohorské se­dlá.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že v priebehu dneška sa na hrebeňoch Vysokých Tatier môže vyskytnúť silný vietor, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť 90 až 115 kilometrov za hodinu. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo,“ uviedli hydrometeoroló­govia, ktorí v tejto súvislosti vydali pre okres Poprad výstrahu prvého stupňa s platnosťou od 10:00 do 22:00 hod.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM