Krimi Zo zahraničia

V Izraeli sa rozozvučali SIRÉNY: Ozbrojené krídlo Hamasu spustilo RAKETOVÝ útok na Tel Aviv

Izraelská armáda informovala, že najmenej osem rakiet bolo vypálených z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, kde pokračuje izraelská vojenská operácia zameraná na zničenie Hamasu, napísala agentúra AFP.

Ilustračný obrázok k článku V Izraeli sa rozozvučali SIRÉNY: Ozbrojené krídlo Hamasu spustilo RAKETOVÝ útok na Tel Aviv
Zdroj: TASR/AP Photo/Ariel Schalit

Ozbrojené krídlo palestínskeho hnutia Hamas v nedeľu vyhlásilo, že spustilo „veľký raketový“ útok na Tel Aviv. V tomto izraelskom meste sa prvýkrát po niekoľkých mesiacoch rozozvučali sirény varujúce pred raketovým útokom. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AP.

Varovné sirény

Izraelské úrady bezprostredne nehlásili žiadne škody. Varovné sirény zneli okrem Tel Avivu aj v ďalších oblastiach centrálneho Izraela.

Brigády Izzadína Kasáma, ozbrojené krídlo Hamasu, vo vyhlásení zverejnenom na platforme Telegram uviedli, že útok je reakciou na „sionistické masakre voči civilistom“.

Najmenej 8 rakiet

Izraelská armáda informovala, že najmenej osem rakiet bolo vypálených z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, kde pokračuje izraelská vojenská operácia zameraná na zničenie Hamasu, napísala agentúra AFP.

Varovné sirény sa v Tel Avive rozozvučali prvýkrát za uplynulé štyri mesiace, píše Reuters. Reportéri agentúry AFP v centrálnej časti Izraela počuli najmenej tri výbuchy.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM