Správy

V jesenných e-testovaniach overovali vedomosti žiakov: Zapojilo sa 550 škôl

Spolu 550 základných a stredných škôl otestovalo od začiatku školského roka 2018/2019 svojich žiakov vo vstupných a priebežných školských testovaniach prostredníctvom počítačov.

Ilustračný obrázok k článku V jesenných e-testovaniach overovali vedomosti žiakov: Zapojilo sa 550 škôl
Zdroj: TASR

Elektronické testovanie zabezpečoval Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), ktorý ponúkol školám 17 rôznych e-testov, informovalo o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Rezort školstva skonštatoval, že o elektronické testovania majú školy záujem. Ponuku on-line testovania NÚCEM-u využilo v jesennom termíne 400 základných škôl a 150 stredných škôl.

Celkovo sa zrealizovalo na základných školách takmer 31 000 e-testovaní a na stredných školách viac než 15 000 e-testov.

Spolu viac ako 28 500 žiakov rôznych ročníkov si cez počítač on-line formou otestovalo vstupné a priebežné vedomosti z matematiky, slovenského jazyka a literatúry, anglického jazyka, čitateľskej, matematickej a finančnej gramotnosti. V ponuke e-testov na školách s vyučovacím jazykom maďarským boli okrem maďarského jazyka a literatúry aj slovenský jazyk a slovenská literatúra zameraná na počúvanie s porozumením.

„Riaditelia škôl od nás v najbližších dňoch dostanú do svojich schránok elektronické reporty s finálnymi výsledkami ich žiakov v e-testoch, pričom žiaci sa dozvedeli svoje predbežné výsledky okamžite po ukončení testu. V reportoch si učitelia nájdu podrobnejšie informácie o úspešnosti ich školy v každom testovanom predmete, o percentile a priemernej úspešnosti žiakov každej triedy, ktorá sa do jesenného e-testovania zapojila,“ uviedla riaditeľka NÚCEM Romana Kanovská. Výsledky môžu školy využiť najmä na zhodnotenie úrovne vstupných vedomostí žiakov a na individuálny prístup k žiakom na vyučovacích hodinách.

Zároveň si začiatkom novembra 8032 piatakov na 336 základných školách vyskúšalo prípravné elektronické testy na Testovanie 5. Reporty s detailnými výsledkami žiakov v elektronickej príprave na piatacke testovanie školy dostanú do 20. novembra. Školám, ktoré nemajú vyhovujúce podmienky na elektronickú prípravu žiakov, NÚCEM tieto testy poskytol na vytlačenie v papierovej forme.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM