Kultúra

V kinách pristáli novinky: Zabaví scifi, rodinný animák i oscarový Green Book

Začiatok marca priniesol do slovenských kín päticu filmových noviniek. Medzi nimi je držiteľ Oscara v kategórii Najlepší film, dráma režiséra Xaviera Giannoliho o novinárovi, ktorý vyšetruje zjavenie Panny Márie v malej francúzskej dedinke, vojnová dráma, akčné sci-fi i rodinný animák.

Ilustračný obrázok k článku V kinách pristáli novinky: Zabaví scifi, rodinný animák i oscarový Green Book
Zdroj: pixabay

Oscarová snímka Green Book v réžii Petera Farrellyho rozpráva príbeh nezvyčajnej cesty na juh Spojených štátov amerických, na ktorú sa v 60. rokoch minulého storočia vydáva úspešný afroamerický klavirista Dr. Don Shirleye (Mahershala Ali) s novým osobným šoférom Tonym (Viggo Mortensen). Mužov odlišuje nielen farba pokožky, ale aj životné skúsenosti, zvyky a názory, na ktoré si musia pri tom druhom zvyknúť. Americký juh a doba navyše neprekypujú toleranciou a šofér sa pri výkone služby musí spoliehať na tzv. zelenú knihu, Green Book, cestovateľskú príručku pre čiernych obyvateľov USA.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Nový film režiséra a scenáristu Xaviera Giannoliho (Žiadostivé telá, Jediná noc, Marguerite) s názvom Zjavenie prináša príbeh Jacquesa, novinára v jednej z veľkých regionálnych redakcií vo Francúzsku. Jeho povesť nestranného a talentovaného investigatívneho novinára upúta pozornosť Vatikánu, ktorý ho najme na špeciálne vyšetrovanie. V jednej malej francúzskej dedine totiž vraj prišlo k zjaveniu… Hneď po svojom príchode tu stretáva mladú, citlivú a pobožnú Annu, ktorá tvrdí, že na vlastné oči videla Pannu Máriu.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Pod názvom Bojovníčky slnka je v kinách snímka režisérky Evy Husson, nominovaná na Zlatú palmu Cannes 2018. Mladá právnička Bahar je na návšteve rodiny v Kurdistane. Pri útoku extrémistov zomiera jej manžel, ona sama a jej syn sa spolu s ďalšími ženami a deťmi stávajú rukojemníkmi islamistov. Niekoľko mesiacov po úspešnom úteku velí Bahar jednotke Bojovníčok slnka. Jej cieľom je dobyť mesto, kde ju postretla tragická udalosť, a získať späť svojho syna. Pri trojdennej ofenzíve ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá pohnutými osudmi kurdských bojovníčok a ich pevnými sesterskými putami.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 7. marca je v kinách aj film Captain Marvel (r. Anna Boden, Ryan Fleck). Odohráva sa v 90. rokoch 20. storočia a je tak úplne prvým dobrodružstvom z doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského univerza. Sleduje príbeh Carol Denversovej, z ktorej sa stala jedna z najmocnejších superhrdiniek sveta. Keď sa Zem dostane do galaktickej vojny medzi dvoma mimozemskými rasami, Carol sa ocitá s malou skupinou spojencov priamo uprostred konfliktu. V hlavnej úlohe sa predstaví Brie Larson, ďalej hrajú Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch a iní.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Fanúšikovia animovaného rodinného filmu sa môžu tešiť na novinku od belgického režiséra Bena Stassena Psie veličenstvo. Rex je najobľúbenejším psíkom v britskom kráľovskom paláci. Jedného dňa sa však stratí jeho psia láska. Opúšťa teda bezpečné zázemie kráľovských komnát a vydáva sa na dobrodružnú cestu, na ktorej objaví svoje pravé ja a spozná silu ozajstnej lásky a priateľstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM