Správy

V Kočnerovom trezore zaistili nahrávku, na ktorej má s Trnkom hovoriť o korupcii

V trezore podnikateľa Mariana K. sa našla nahrávka, na ktorej komunikuje s vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Ilustračný obrázok k článku V Kočnerovom trezore zaistili nahrávku, na ktorej má s Trnkom hovoriť o korupcii
8
Galéria
Zdroj: TASR

Informáciu priniesol Denník N, podľa ktorého z nahrávky vyplývajú podozrenia, že prokuratúru neriadil Trnka, ale Marian K., prípadne ďalší oligarchovia, ktorí s ním obchodovali.

Nahrávka má hovoriť o korumpovaní poslancov NR SR pri Trnkovej voľbe za generálneho prokurátora v roku 2011. Podľa denníka sú spomenuté aj úplatky za prepustenie z väzby Jozefa Majského či kauzu Glance House.

Právny zástupca Zlatice Kušnírovej, matky zavraždenej Martiny, Roman Kvasnica pre denník potvrdil, že požiadal v mene svojej klientky o prepis rozhovoru medzi Marianom K. a jedným z najvyšších ústavných činiteľov. „Z tohto rozhovoru má byť zrejmé, že pán K. korupčne ovplyvňoval trestné konania vedené na Slovensku. Vyšetrovateľ mi zatiaľ prepis rozhovoru odmietol poskytnúť, čo rešpektujem, pretože k vyšetrovateľovi doktorovi Juhásovi máme absolútnu dôveru,“ uviedol Kvasnica.

Trnka informácie z nahrávky odmietol a označil ich za výmysly. „Možno si na to spomeniem alebo nie, ale toto sú hlúposti, čo mi hovoríte, nemienim na to ani reagovať,“ povedal Trnka pre Denník N, pričom tvrdí, že žiaden úplatok od Mariana K. nikdy nezobral.

Foto: ilustračné

Marian Kočner
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM