Tomáš Batiz Šport Rôzne

V Liptove predstavili limitovanú poštovú známku: Motívom sú ZOH v Pjongčangu

Limitovanú edíciu poštovej známky pri príležitosti XXIII. zimných olympijských hier (ZOH) v juhokórejskom Pjongčangu predstavila v piatok Slovenská pošta. Jej odkrytie sa uskutočnilo v Liptove.

Ilustračný obrázok k článku V Liptove predstavili limitovanú poštovú známku: Motívom sú ZOH v Pjongčangu
Zdroj: TASR

V lyžiarskom stredisku Jasná v Demänovskej doline predstavili limitovanú zberateľksú známku. Jej hlavnou tématikou sú ZOH v Pjončangu. Autorom špeciálnej poštovej známky je slovenský ilustrátor, grafik a maliar Peter Uchnár. „Práca na známke je vždy výzvou, a tým viac, ak ide o tak sledovanú tému. Realizácia športovej témy je náročná nielen po kresbovej stránke, ale vyžaduje si aj určité prispôsobenie sa téme. Napriek tomu som v nej zachoval kontinuitu s mojou ilustračnou tvorbou, veď rozprávkovosť v zimných športoch bola vždy,“ uviedol Uchnár.

Známka vyšla v náklade 200.000 kusov. „Nielen zberatelia, ale aj lyžiari si mohli v piatok zakúpiť a zaslať obálku prvého dňa vydania s emisiou príležitostnej poštovej známky a pečiatkou domicilu Liptovský Mikuláš 1. Na poštovej obálke je stvárnená športová disciplína biatlon a motívom pečiatky sú piktogramy rôznych olympijských športov,“ informovala hovorkyňa Tatry mountain resorts (TMR) Zuzana Fabianová.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM