Webnoviny - Svet

V Lomnickom sedle je stále nedostatok snehu

WEBNOVINY.SK

Lomnické sedlo Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

POPRAD 15. februára (WEBNOVINY) – Napriek snahe prevádzkovateľa lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách nie je doteraz oficiálne otvorená zjazdovka v Lomnickom sedle. Na tejto najvyššie položenej zjazdovke je stále nedostatok snehu. Sneh chýba hlavne v dolnej časti zjazdovky, v tzv. lieviku. Do Lomnického sedla však premáva sedačková lanovka. Podľa marketingovej riaditeľky strediska Kataríny Šarafínovej zjazdovka v Lomnickom sedle je otvorená ako voľný terén pre freeriderov. „Pomohlo by nám nielen výdatnejšie sneženie, ale aj to, aby nám napadaný sneh neodfúklo,“ uviedla Šarafínová. Lomnické sedlo je odkázané výlučne na prírodný sneh. Na kvalitnú lyžovačku tu treba približne dva metre snehu.

Oficiálne nie je otvorená ani časť zjazdovky zo Skalnatého plesa na Čučoriedky, ktorá je podobne ako Lomnické sedlo odkázaná len na prírodný sneh. Aj túto časť zjazdovky zo Skalnatého plesa však niektorí lyžiari využívajú. Aj tu sa však podľa Šarafínovej pohybujú len na vlastné

Podľa Dušana Slavkovského, ktorý v stredisku v Tatranskej Lomnici pracuje už dlhé roky, súčasná situácia v Lomnickom sedle nie je ničím výnimočná. Práve posledné roky, kedy sa v Lomnickom sedle lyžovalo takmer od začiatku lyžiarskej sezóny, boli podľa neho výnimočné. Lyžovačka v Lomnickom sedle sa aj v predchádzajúcich rokoch začínala vo februári, niekedy dokonca až v marci.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM