Správy Regióny Rôzne Zo Slovenska

V mestských lesoch otvorili druhý domček na strome

V lokalite Dlhé lúky, v lese nad studničkou Pod Dubmi, otvorili domček v korunách stromov.

Ilustračný obrázok k článku V mestských lesoch otvorili druhý domček na strome
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

V bratislavských mestských lesoch dnes otvorili druhý domček na strome. Nachádza sa v lokalite Dlhé lúky, v lese nad studničkou Pod Dubmi. Situovaný je na duboch, vo výške zhruba štyri metre nad zemou. Je o niečo väčší ako prvý domček na Kačíne a je určený pre štyri osoby. Záujemcom bude prístupný od polovice júla.

Pod Dubmi

„Stráviť noc v korunách stromov, to vidíme len v televízii v Amazónii, ale dá sa to aj v Bratislave. Sme jediným slovenským mestom, ktoré takýto zážitok svojim obyvateľom a návštevníkom ponúka,“ povedal na dnešnom otvorení primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Prvý vybudovaný domček na strome sa podľa jeho slov teší veľkému záujmu ľudí, aj preto padlo rozhodnutie postaviť ďalší.

„Tento domček je kompletne pripravený. Sú tam periny a obliečky. Ľudia si musia so sebou priniesť potraviny, ktoré chcú konzumovať. Je tam dokonca aj kúrenie,“ priblížil riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Juraj Zikmund.

V domčeku je manželská posteľ a jedna poschodová posteľ. Na jeho výrobu bolo použité drevo z borovice, smreku a smrekovca. Výstavba stála 19 000 eur. Domček je situovaný vo svahu, v blízkosti je malá lúka, studnička a piknikové miesto s ohniskom.

Prvý domček, ktorý otvorili minulý rok v októbri, pri chate pod Kačínom, je rezervovaný cez víkendy až do konca augusta. Mestské lesy v Bratislave zvažujú postaviť aj domček na vode, konkrétne na umelej vodnej nádrži v lokalite u Slivu.

Domček Pod Dubmi
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM