Správy Kultúra Zo zahraničia

V Mexiku hospitalizovali operného speváka Plácida Dominga, ktorý má COVID-19

Španielsky operný spevák Plácido Domingo bol hospitalizovaný v nemocnici v Mexiku po tom, čo sa zhoršil jeho zdravotný stav.

Ilustračný obrázok k článku V Mexiku hospitalizovali operného speváka Plácida Dominga, ktorý má COVID-19
Zdroj: TASR

Informoval o tom cez víkend portál Opera News. Domingo (79) je podľa svojho hovorcu v stabilizovanom stave, v nemocnici však zostane dovtedy, pokiaľ to lekári budú považovať za nevyhnutné.

Skutočnosť, že bol pozitívne testovaný na koronavírus, oznámil Domingo na svojej facebookovej stránke 22. marca s tým, že má horúčku a kašle.

„Spoločne môžeme proti vírusu bojovať a zastaviť súčasnú celosvetovú krízu, aby sme sa čoskoro mohli vrátiť k našim bežným každodenným životom,“ napísal.

Domingo, ktorý sa v 90. rokoch stal celosvetovo známym ako jeden z trojice slávnych tenoristov, čelí od vlaňajšieho leta obvineniam z nevhodného správania voči ženám.

V dôsledku týchto obvinení sa v októbri 2019 vzdal postu generálneho riaditeľa opery v Los Angeles. Táto inštitúcia 10. marca uviedla, že obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktoré boli voči Domingovi vznesené, považuje za dôveryhodné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM