Regióny Správy

V Moravciach vyrastie nové športovisko: Mesto naň získalo dotáciu

Nové multifunkčné ihrisko i detské ihrisko by mali pribudnúť už čoskoro na Mojmírke. Športovisko bude prístupné pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach vyrastie nové športovisko: Mesto naň získalo dotáciu
Zdroj: TASR

Mesto Zlaté Moravce sa začiatkom tohto roka uchádzalo v programe Úradu vlády SR – Podpora rozvoja športu na rok 2018 o tri nenávratné finančné príspevky, za ktoré mali byť u nás vybudované dve nové ihriská a nakúpiť sa malo aj nové športové vybavenie. Mesto bolo úspešné v dvoch projektoch.

„Mesto Zlaté Moravce bolo úspešné v podprograme Výstavba multifunkčných ihrísk s umelým trávnikom a získalo dotáciu v sume 38-tisíc eur, v podprograme výstavba detských ihrísk získalo dotáciu 8 500 eur. V podprograme nákup športovej výbavy nebola dotácia pridelená,“ informoval primátor Dušan Husár, podľa ktorého bude úspešné projekty mesto spolufinancovať vo výške minimálne piatich percent.

Multifunkčné ihrisko a detské ihrisko vyrastú v areáli ZŠ Mojmírova. Spoločne budú tvoriť komplexný športový areál, ktorého súčasťou bude už aj jestvujúce futbalové ihrisko s bežeckým oválom a pieskové doskočisko. Celé športovisko by malo byť prístupné pre širokú verejnosť.

Podľa primátora prvá etapa výstavby športoviska už prebieha. "V rámci nej sa vyčisťuje priestor, pribudne nové oplotenie a prístupové komunikácie. Druhá časť bude zrekultivovanie pôvodného futbalového ihriska a rekonštrukcia oválu bežeckej dráhy a pieskového doskočiska. Tretia etapa bude budovanie samotného multifunkčného ihriska a detského ihriska,“ vysvetľuje primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM