Svet Zo zahraničia

V nemeckom väzení spáchal samovraždu migrant odsúdený za vraždu expriateľky

Migrant pôvodom z Afganistanu, ktorý si vo väznici pre mladistvých v nemeckom meste Schifferstadt v spolkovej krajine Porýnie-Falcko odpykával 8,5-ročný trest za vraždu svojej bývalej priateľky, spáchal samovraždu.

Ilustračný obrázok k článku V nemeckom väzení spáchal samovraždu migrant odsúdený za vraždu expriateľky
Zdroj: TASR

Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na nemeckú prokuratúru.

Telo mladého Afganca Abdula D. našli v jeho cele po tom, ako svoj život podľa všetkého ukončil obesením. Ako uviedla prokuratúra, väzenskí dozorcovia v jeho správaní nespozorovali predtým nijaké samovražedné úmysly.

Na trest väzenia za vraždu jeho 15-ročnej expriateľky, ktorú dobodal v drogérii v decembri 2017 v meste Kandel na juhozápade Nemecka, ho odsúdili vlani v septembri.

Dôkazy ukázali, že obžalovaný, ktorý tvrdí, že má 15 rokov, mal v čase spáchania zločinu 17,5 – 20 rokov. Súd sa však rozhodol zaobchádzať s ním ako s mladistvým páchateľom.

Táto vražda Nemecko šokovala a vyvolala protesty a demonštrácie krajnej pravice namierené proti migrantom. Prípad v Nemecku takisto rozpútal debatu o tom, ako trestať zločiny spáchané migrantmi – najmä ak vo svojej žiadosti o azyl uvádzajú falošné informácie.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM