Aktualizované VOCH Krimi

V nemocnici horela strecha: Pacientov evakuovali!

V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku horela strecha. Na mieste pomáhali viacerí hasiči.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici horela strecha: Pacientov evakuovali!
3
Galéria

Pri požiari strechy Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku zasahovali takmer tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Opätovne horelo

„Požiar vypukol krátko pred 7.30 h, pričom hasičom sa ho podarilo zlikvidovať. Približne po dvoch hodinách však došlo k opätovnému rozhoreniu požiaru. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili strechu chirurgického pavilónu. Pacienti a personál boli z tohto pavilónu presunutí do inej časti nemocnice,“ uviedla Križanová.

Ako dodala, na mieste zasahovali hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

„Zasahujúci hasiči sa snažia požiar lokalizovať, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu. Veliteľ zásahu na mieste udalosti zriadil riadiaci štáb. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil,“ doplnila počas nedele Križanová.

Likvidačné práce

Požiar strechy v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku sa hasičom podarilo krátko po 14.00 hodine lokalizovať. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

„Hasiči naďalej vykonávajú likvidačné práce, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu,“ doplnila hovorkyňa.

Požiar likvidovalo 30 profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

Správu sme aktualizovali.

Viac správ na inú tému:

Minister ocenil okamžitú reakciu

Vďaka okamžitej reakcii a zásahu sa predišlo zraneniam či zdravotným komplikáciám v dôsledku šíriaceho sa ohňa pri nedeľnom požiari Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku. Počas návštevy nemocnice to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Podľa hovorkyne rezortu zdravotníctva Zuzany Eliášovej sa minister zaujímal o to, ako boli zabezpečené úkony vzhľadom na ochranu pacientov a zdravotníckeho personálu na oddeleniach, ktorých sa dotkol požiar.

Bol informovaný, že do 50 pacientov nemocnica presunula na iné oddelenia a do okolitých nemocníc. Ďakuje všetkým za okamžitú reakciu a zásah, vďaka čomu sa predišlo zraneniam, či zdravotným komplikáciám v dôsledku šíriaceho sa ohňa, a tak pacienti, ako aj personál nemocnice vyviazli bez zranení,“ informovala Eliášová.

OBRAZOM: V nemocnici v Ružomberku vypukol požiar
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM