Jakub Forgács Správy Zo Slovenska

V nemocnici sa OSLAVOVALO: Odborníci zvládli už 5000. ROBOTICKÚ operáciu, FOTO

Tisíce úspešne operovaných pacientov v bystrickej nemocnici sú výsledkom vynikajúceho tímu nielen lekárov, ale všetkých zdravotníkov, ktorí sa na roboticky asistovanom programe podieľajú.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici sa OSLAVOVALO: Odborníci zvládli už 5000. ROBOTICKÚ operáciu, FOTO
10
Galéria

Odborníci z Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici mali vo štvrtok dôvod na oslavu. „Vykonali päťtisícu roboticky asistovanú operáciu,“ uviedla nemocnica na sociálnej sieti.

„Pacienta s karcinómom prostaty operoval MUDr. Jozef Babeľa. K veľkej chvíli mu poblahoželal MUDr. Vladimír Baláž, PhD., ktorý ešte v roku 2011 vykonal prvú roboticky asistovanú operáciu na Slovensku,“ píše ďalej nemocnica.

Až 5-tisíc úspešne operovaných pacientov je podľa jej slov výsledok vynikajúceho tímu nielen lekárov, ale všetkých zdravotníkov, ktorí sa na roboticky asistovanom programe podieľajú. „Sme hrdí na našich kolegov, ktorí ako priekopníci vybudovali fungujúci robotický program, ktorý pacientom na Slovensku prináša obrovské benefity,“ dodala nemocnica so slovami, že ďalšie informácie, ako aj to, kto bol tým jubilejným pacientom, prinesie čoskoro.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: V bystrickej nemocnici sa podarila 5000. roboticky asistovaná operácia
10
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM