Lucia Lauková Správy Regióny

V nitrianskej nemocnici funguje linka dôvery: Dokáže pomôcť v ťažkej situácii

Pacienti, ktorých trápia ťažké životné situácie sa môžu obrátiť na linku dôvery. Funguje už aj v nitrianskej fakultnej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku V nitrianskej nemocnici funguje linka dôvery: Dokáže pomôcť v ťažkej situácii
Zdroj: TASR

Pacienti Fakultnej nemocnice Nitra môžu v ťažkých životných situáciách využívať telefonickú linku dôvery. Tá je k dispozícii počas víkendu a sviatkov, vždy od 17. do 22. hodiny.

Prvá pomoc

Podľa slov hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej, pracovníci na linke dôvery dokážu pomôcť ľuďom v kríze, vo vážnych konfliktných situáciách, pri duševných problémoch, v zložitých medziľudských vzťahoch v rodine, na pracovisku, v depresívnom prežívaní, pri nezvládaní stresu, či pri problémoch so závislosťami. „Ide skutočne o prvú pomoc, keďže v prípade linky dôvery nie je potrebné sa objednávať, či čakať na dostupný termín. Stačí zavolať na telefónne číslo 0905 609 242,“ uviedla Timková.

Pomoc psychológa

Ako doplnila, ľudia v kríze môžu využiť aj pomoc Ústavu klinickej psychológie, ktorý je držiteľom osvedčenia pre certifikovanú činnosť psychoterapia. „V oblasti poradenskej činnosti naši psychológovia poskytujú odbornú pomoc pri riešení osobných, sociálnych a profesionálnych problémov. Zároveň funguje aj doliečovací svojpomocný klub Venuša, ktorý sa stretáva v mesačných intervaloch a je sprístupnený pre všetky ženy po radikálnej operácii prsníka,“ dodala Timková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM