Webnoviny - Svet

V Norfolku žiarili Janus so Šimekom

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

NORFOLK 15. februára (WEBNOVINY) – Uplynulý týždeň zažiarili v nižšej zámorskej hokejovej súťaži AHL dvaja mladí Prešovčania v dresoch Norfolku Admirals – brankár Jaroslav Janus a útočník Juraj Šimek.

„Admiráli“ dokázali zvíťaziť vo všetkých troch minulotýždňových stretnutiach – najprv v stredu proti Wilkes-Barre/Scranton 5:3, potom v piatok a v sobotu dvakrát proti Lowellu 3:0 a 5:1. V bránke Norfolku dostal v oboch spomenutých ostatných dueloch šancu slovenský gólman Jaroslav Janus, ktorý si v piatok pripísal svoje prvé čisté konto v AHL. Janus zlikvidoval všetkých 24 striel na svoju bránku a o deň neskôr pustil za svoj chrbát len jediný z 27 pukov mieriacich medzi jeho žŕdky. Svoju sériu víťazstiev tak natiahol na tri. Dvadsaťročný prešovský rodák, ktorý sa po podpise zmluvy s klubom NHL Tampa Bay Lightning presunul do jej farmárskeho tímu v Norfolku, sa v bránke „admirálov“ pravidelne strieda len s o päť dní starším Dustinom Tokarským. Janus má v 11 tohtosezónnych odchytaných zápasoch bilanciu 5–6–0.

Uplynulý týždeň sa vydaril aj ďalšiemu prešovskému rodákovi Jurajovi Šimekovi. Dvadsaťdvaročný krídelník so švajčiarskym pasom strelil v každom z trojice zápasov gól, pričom v stredu a v sobotu boli jeho zásahy víťaznými. V aktuálnej sezóne má v 54 dueloch na konte 15 gólov a 28 kanadských bo­dov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM